Publicitat
Política · 8 d'Abril de 2022. 08:57h.

Ciutadans porta a Europa el 25% de castellà

"La Generalitat continua menyspreant les resolucions dels tribunals"

Ciutadans porta a Europa el 25% de castellà

L'eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha alertat a la Comissió Europea sobre el "reiterat incompliment" per part de la Generalitat de Catalunya de les sentències judicials que obliguen a impartir un mínim del 25% d'educació en castellà.

Cañas ha demanat a Brussel·les que exigeixi a Espanya el compliment de les sentències i el respecte a l'Estat de Dret, com ha fet amb altres Estats membres. En una pregunta escrita a l'Executiu comunitari, l'eurodiputat català ha carregat contra el Govern per no acatar la sentència del TSJC, superat el termini per a fer-lo voluntàriament, però també contra el Govern de Pedro Sánchez per mirar cap a un altre costat.

“La Generalitat continua ignorant i menyspreant les resolucions dels tribunals i el Govern d'Espanya tampoc actua amb fermesa per a exigir el compliment d'aquestes sentències i per a posar fi a la discriminació dels alumnes castellanoparlants”, ha denunciat.

Jordi Cañas ha assenyalat que la Comissió Europea no pot ignorar aquest fet "tan greu", que constitueix "una vulneració dels drets fonamentals dels ciutadans i dels principis de l'Estat de Dret per part de la Generalitat i del Govern". "Brussel·les ha d'exigir a l'Executiu de Sánchez que a Espanya es compleixin les sentències i es respectin els principis, valors i tractats de la UE", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#24 despertaferro, l´h capital de tabarnia, 12/04/2022 - 11:00

Jordi o vuelves de Europa para intentar salvar lo que queda de Cs, o todo lo que dices va ser una mal sueño para todos los Lazis porque Illa es un vendido como todo el Partido Separatista Camuflado (PSC)

#23 Julian Bañuelos, Viladecans, 10/04/2022 - 10:49

Tranquilos todos, que ahora como se puede pasar de curso con una asignatura suspendida mis hijos arrastraran el castellano sin aprobar hasta la universidad.

#22 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 09/04/2022 - 11:38

Les mentides de Ciutadans i la mala maror que ha creat respecte la immersió lingüística els condemnaran a la desaparició.

#21 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 08/04/2022 - 18:24

Haga trampas, diga a la Comisión Europea que en Francia hay una región que se niega a impartir las clases en un 25% en francés. Se quedarán alucinados, le negarán, y le tomarán por un loco, claro.

#20 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 08/04/2022 - 18:21

Los problemas que producen los nacionalismos regionales no se pueden solucionar en España con un gobierno como el de Pedro Sánchez. Por eso hace muy bien Ciudadanos en plantearlos a la Comisión Europea.
¡Jordi, dales caña!