Publicitat
Política · 2 d'Agost de 2016. 20:18h.

Ciutadans porta l'oposició al procés als ajuntaments

La formació vol que els consistoris es pronunciïn sobre “qualsevol iniciativa il·legal”

Ciutadans porta l'oposició al procés als ajuntaments

Ines Arrimadas i el president Puigdemont (foto: Parlament)

Ciutadans presentarà als ajuntaments on té representació municipal una moció de rebuig a la resolució aprovada pel Parlament on es donava el vist i plau a les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. El responsable de Grups Institucionals de C’s, Joan Garcia, ha afirmat que l’objectiu és que els plens municipals es pronunciïn sobre “la resolució separatista aprovada pel Parlament de Catalunya i a qualsevol iniciativa il·legal que emprenguin les institucions catalanes i els seus representants i càrrecs públics”.

García ha explicat que aquesta iniciativa s’impulsa amb “voluntat de consens” i per aquest motiu diu que “el text  està obert a altres propostes o modificacions de manera que s’hi sumin els partits polítics que ho desitgin”. En la moció de rebuig es diu que “el Tribunal Constitucional va declarar la inconstitucionalitat de l’inici del procés separatista a Catalunya i que les resolucions aprovades a la Cambra catalana vulneren articles de la Constitució espanyola i de l’Estatut d’Autonomia”.

Ciutadans especifica en el text que les resolucions del Parlament pretenen  fonamentar-se en un principi de legitimitat democràtica de la institució que “estan en absoluta contradicció amb la Constitució Espanyola i amb l’Estatut d’Autonomia de forma que  contradiuen els pilars de l’Estat de Dret, basats en el respecte a la Llei, el Dret i la pròpia legitimitat democràtica del Parlament, que la Constitució reconeix i empara”. Finalment la moció senyala que  aquest procés polític “no compta ni amb majoria política, ni amb majoria social, ni amb el reconeixement de l'ordenament jurídic vigent en l’actualitat”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 03/08/2016 - 09:35

Hi viu mes gent a Viladecans que a la practica totalitat de la Catalunya ceballuda, la Catalunya de El Foraster, la del Divendres i a la que s´aderesa la nostre Monica cada mati amb aquella simpatia ensisadora amb la que insulta i ofen a mes de la mitat dels pagadors d´impostos d´aquest corral.

#8 Jorge, BcnisnotCat, 03/08/2016 - 08:49

A l'Ajuntament de Viladecans ja han votat una moció de rebuig com la que proposa Cs.ESperem que s'hi sumin més.

https://www.dolcacatalunya.com/2016/07/pleno-viladecans-dice-no-al-golpe-separatista-del-parlament/

#8.1 Galderic, Barcelona, 03/08/2016 - 13:30

És l'ajuntament on van detenir el tinent d'alcalde per corrupció, pel cas Inipro ?.
La rojigualda i la Constitución amaga una colossal corrupció, incloses empreses fantasmes d'un tal sr.Villegas, el coneixes ?.

#8.2 Jorge, BcnisnotCat, 03/08/2016 - 13:48

No, jo no el coneixo, i tu? A tu et sona la familia Pujol Ferrusola?

#8.3 Galderic, Barcelona, 03/08/2016 - 17:40

Parles dels van servir durant molts anys per frenar l'independentisme a canvi d'omertà de la seva corrupció ?.
Encara recordo l'operació dels Pujol-Millet per a posar diners a la fundació del PI d' Àngel Colom a veure si afeblia ERC,I Aznar aprovant l'operació.
I tant que em sonen !!

#6 Vamoros, Sant Sadurní de l'Heura, 03/08/2016 - 08:00

S'han de multiplicar les iniciatives d'aquest tipus, que posin en evidència el carácter radicalment antidemocràtic dels partits separaristes. S'ha de visualitzar clarament el seu menyspreu a la voluntat popular i a la llei.

#6.1 INDEPENTDENTZIA, MADRIT, 03/08/2016 - 09:31

L'única burla a la voluntat popular i a les lleis es la que fan el PP , C's i PSOE al no permetre expressar-se en referèndum als ciutadans de la GRAN NACIÓ CATALANA.
Axó si que es una burla a la democràcia. I son aquests els que s'auto-qualifiquen de demòcrates?

#5 Jack, Vic , 03/08/2016 - 00:05

Tanta burla amb la Arrimadas i ara resulta que el pujolistes de Convergencia han pasat pel tubo.

#5.1 Galderic, Barcelona, 03/08/2016 - 08:28

Francament em sembla un comentari masclista, els extremistes espanyols utilitzeu qualsevol argument, per mesquí o ridícul que sigui.

#4 Pepon, Bcn, 03/08/2016 - 00:01

C,s nació para defender a los demócratas del siglo XXI de los decimonónicos nacionalcatalanistas. Espero que no lo olviden. Todo intento de intentar pescar en aguas ajenas puede ser fatal.