Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2018. 20:31h.

Ciutadans posa en marxa una campanya contra els llaços grocs

Per "un espai públic lliure d'ingerències polítiques"

Ciutadans posa en marxa una campanya contra els llaços grocs

Captura del vídeo de la campanya

Ciutadans ha començat una campanya per retirar símbols independentistes de l'espai públic. Així ho ha anunciat el diputat Joan García, que considera que es tracta d'elements partidistes que haurien d'estar fora de l'espai públic. "Els veïns tenen dret a un espai públic lliure d'ingerències polítiques", ha afirmat el diputat de la formació taronja.

Alguns membres de Ciutadans han donat el tret de sortida a la campanya retirant llaços grocs del carrer a Sant Cugat del Vallès, emparats per la sentència del TSJC que prohibeix l'exhibició d'estelades en espais públics.

"Defensar la neutralitat política dels espais públics és la millor garantia per a reconstruir la convivència trencada pel separatisme durant l'últim any", ha assegurat García, que ha anunciat més accions d'aquest tipus en altres municipis.

"Les institucions, les places i els carrers són de tots i hem de garantir la neutralitat i el respecte a la pluralitat dels ciutadans. Avui Ciutadans Sant Cugat ha retirat simbologia partidista perquè els veïns tenen dret a un espai públic lliure d'ingerències polítiques" han escrit des del compte oficial de Ciutadans.

96514-fotoadins.jpg

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar aquest dimarts que es retiri l'estelada que l'Ajuntament de Sant Cugat va instal·lar en una plaça, ja que considera que "l'ocupació" de l'espai públic amb símbols "partidistes" que representin una "opció política" vulnera la neutralitat i és il·legal. La sentència, que prohibeix la col·locació de la bandera, va donar la raó a Societat Civil Catalana i va desestimar el recurs que el consistori vallesà va interposar contra la resolució.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#20 Aclaración, Barcelona, 30/07/2018 - 08:58

No hay que quitar lacitos, hay que pintarles dos franjas de color rojo. Y tranquilos que ya los quitarán ellos.

#19 Alejandro, Barcelona, 28/07/2018 - 18:12

Este diario es la pera: todo lo que escribes después de las 20h. no te lo publican o ¿solo lo hacen conmigo porque me tienen manía? ¡Pardiez, no hi ha un pam de net !! Pues no tengo ganas de volver a reescribirlo

#18 OVNI, ELX, 28/07/2018 - 16:35

"És així d'evident: promoure ideologies violentes, totalitàries, xenòfobes, sembla que es considera "llibertat d'expressió", mentre que els llaços grocs en solidaritat dels presos polítics, les pancartes demanant justícia, democràcia i llibertat, són considerades fets a perseguir."

Bea Talegón, periodista espanyola

#17 OVNI, ELX, 28/07/2018 - 16:12

Carcaixent exigeix que s'exhumi un genocida croat protegit per Franco del seu cementiri municipal.
L'ajuntament estudia com es pot retirar el panteó del dirigent dels camps de concentració de la Croàcia nazi acollit pel règim franquista als anys 40.

#16 OVNI, ELX, 28/07/2018 - 16:00

Ciudadanos ja pot comptar amb amb els violents i agressius espanyolistes ultres/nazis/feixistes. Si no fossin tan demòcrates no col·laborarien amb tant de fervor amb el partit de l'Albert i de l'Arrimadas...