Publicitat
Política · 14 de Setembre de 2012. 11:12h.

Ciutadans proposa dividir el país

"Barcelona i la seva àrea metropolitana podrien quedar a Espanya i Girona ser part de Catalunya"

Ciutadans proposa dividir el país

Albert Rivera

El president de Ciutadans, Albert Rivera, en declaracions a El món a RAC1, ha manifestat que en cas d'independència "s'ha de plantejar que tots els territoris formen part del país que s'independitza. Mirant els resultats de les últimes eleccions Barcelona i la seva àrea metropolitana potser podrien quedar a Espanya i Girona ser part de Catalunya, per exemple”.

"La resposta no ha de ser l’exèrcit. De cap manera. És un fracàs col·lectiu d’una societat que ha de solucionar tot allò que ha fet malament la seva classe política tirant d’un exèrcit", ha reconegut.
 
"Tindrem conflicte i, d'ara en endavant, Convergència ha obert una caixa de pandora. Això divideix la societat catalana i això s'ha de gestionar i no s’ha de fer tirant uns catalans contra els altres o els catalans contra Espanya. Crec que és un error”, indica.
 
"Crec que hi haurà eleccions i potser s'avancen. És el moment que cada partit digui el que pensa. Després d'un munt de temps amb dobles cares, amb màscares i ambigüitats ara s'han definit dos blocs. Això no és bo per a la societat", ha sentenciat. També ha afirmat que "electoralment no em convé que el debat nacional domini la campanya electoral perquè aquest debat no és el nostre”.

Publicitat

510 Comentaris

Publicitat
#225 telamarinera, Vilanova, 06/05/2016 - 17:00

Es evidente que hay distinta posición sobre la relación Cat/Esp. Y todas legítimas.
El modelo a seguir es el Bosnia Herzegovina. Es el más parecido. Los suizos ya no, cambiaron constituciuón y prohibir el dret a decidir.
Les animo a conocerlo. El federal de nacionalidades, ya lo era Yugoeslavia,

#224 Oriol2, BCN, 18/10/2014 - 17:44

Diríem que Girona faria el paper de República d'Irlanda, i l'àrea metropolitana de Barcelona, el de l'Ulster. Jo ja entenc que el Rivera vulgui seguir els models que han funcionat. Aquest xaval podria fer de Brian Faulkner, i la Camacho d'Ian Paisley.

#223 Octavio, Barcelona, 17/09/2014 - 12:31

Siempre he sabido que Rivera no es otra cosa que un oportunista y que detrás de las sandeces que dice siempre está su interés personal. Considerar por su parte la posibilidad de independencia no es mas que una maniobra, jugar el juego.
Cataluña nunca será independiente, eso lo sabe un tonto.

#222 BEJOTA, bcn, 11/07/2014 - 18:40

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

.ICV ,No ÉS

#221 BEJOTA, BCN, 29/04/2014 - 13:07

Cataluña ante el desafío secesionista.

La Caixa teme su batacazo por la secesión de Cataluña y se blinda haciéndose 'estatal'.

La entidad cambia sus estatutos para evitar una posible salida de la UE ante la independencia catalana.

#221.1 BEJOTA, BCN, 29/04/2014 - 13:08

SR. RIVERA :EL SR. FAINÉ J'HA DIT EL QUE CAL EN MAS.

N.B.LA BANCA, SEMPRE GUANYA.