Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2011. 17:29h.

Ciutadans proposa que es retirin les subvencions a Òmnium

Rivera afirma que han rebut vuit milions en sis anys i "fomenten l'odi amb els diners dels catalans"

Ciutadans proposa que es retirin les subvencions a Òmnium

Rivera, al Parlament

El diputat i líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat el Govern que retiri les subvencions a Òmnium Cultural. Rivera ha titllat de "lamentable" que el Govern hagi trobat "interessant" la proposta d'insubmissió fiscal llançada per la presidenta de l'entitat, Muriel Casals.

Rivera, que ha considerat que PPC i PSC fan de "comparsa" a CiU i li fan la rosca "per un intercanvi de cadires a la Corpo, Diputacions i Consells Comarcals", ha recordat també que l'evasió d'impostos "és un delicte" i ha carregat contra Muriel Casals.

"Les línies que s'estan trepitjant són molt perilloses, aquesta de demanar la insubmissió fiscal és la darrera. Això surt d'una institució que és el braç cultural de CiU i del tripartit", ha dit Rivera abans d'explicar que Òmnium Cultural ha rebut de la Generalitat "vuit milions d'euros en els darrers sis anys".

El líder de Ciutadans ha lamentat que Casals "és una presidenta que considera que s'abusa i es maltracta els fills quan uns pares demanen que es compleixi la llei a Catalunya -en referència a la immersió lingüística-. Això és quasi delictiu".

"Nosaltres hem proposat en seu parlamentària que es suprimeixin els convenis que Òmnium Cultural té amb la Generalitat, perquè està incomplint les seves finalitats. Segons els convenis signats, els seus diners han d'anar per a fomentar la cultura i no per a fomentar l'odi ni per a fomentar la confrontació amb la resta d'espanyols, no per a demanar la insubmissió fiscal, no per a demanar la insubmissió judicial i el desacatament. Això és el que fa Òmnium amb els diners dels catalans", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#32 Jordi Tallaferro, Barcelona, 15/07/2011 - 18:17

Per què actuan com els soldats castellans i portuguesos de Felip Vé que varen invadir Catalunya el segle XVIII? Pensin que son al segle XXI i llegeixin una mica de teoria democràtica i per la convivencia social. Les teories del Dalai Lama els anirian molt bé. Meditar avbans de parlar, facint-ho!

#31 Lucía, Barcelona, 14/07/2011 - 11:00

Dios!! ¿También viven de su subvencíones?

#30 jordi, barcelona, 13/07/2011 - 14:04

ni el insituto cervantes ni omnium, el dinero para inversion a la ciudadania en crear empleo y bienestar social

#30.2 Nin, Bcn, 13/07/2011 - 17:52

Qué dinero? ah si, que primero hay que traerlo.

#29 Eduardo González Palomar , Manlleu, 13/07/2011 - 12:50

Al margen de la vertiente pecuniaria, ¿sería insensato afirmar que dicho organismo privado actúa como renovado impulso en este acomodo pendular de políticas de imposición lingüística que arrinconan la libertad individual en Catalunya y que llevamos padeciendo Dios sabe cuántas generaciones?

#28 anton, bcn, 13/07/2011 - 11:56

Jo tanmbè estic a favor de retirar totalment les subvencions a l'Instituto Cervantes, que promociona la llengua castellana al món a càrrec dels contribuients catalans. Els nacionalistes castellanistes no tenen mesura !!!