Política · 24 de Novembre de 2011. 19:20h.

Ciutadans proposa retallar les pensions de Pujol, Maragall i Montilla

També que s'eliminin les oficines dels expresidents de la Generalitat "pagades per tots"

Ciutadans proposa retallar les pensions de Pujol, Maragall i Montilla

Els diputats de Ciutadans al registre del Parlament

El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, juntament amb els diputats Carmen de Rivera i Jordi Cañas ha registrat al Parlament una proposta de modificació de llei del Estatut dels ex Presidents de la Generalitat per a que, entre altres, "se suprimeixin les oficines que tenen hores d’ara tots els ex Presidents de la Generalitat i es redueixin les pensions que reben" ha assenyalat Albert Rivera. En aquest sentit, a la proposta es demana la supressió total de l’article 7 de la llei on es preveu la disponibilitat d’aquestes oficines.

"En ple s.XXI en un moment de crisi econòmica, en un moment en què s’està qüestionant l’Estat del Benestar, que el president Mas està reduint sous als funcionaris, que s’estan retallant drets socials no es poden mantenir mentrestant privilegis polítics", ha manifestat Rivera.

El president de C’s ha exposat que la llei actual, "que la va aprovar Jordi Pujol abans de marxar i desprès de 23 anys com a president de la Generalitat, és una llei obsoleta, una llei que crea una estructura política, una oficina també de per vida, entorn a cada president. Una oficina oberta amb treballadors que paguem tots els ciutadans a més a més d’una assignació econòmica".

La llei vigent, elaborada pel govern de Jordi Pujol i aprovada per unanimitat per tots els grups parlamentaris l’any 2003,  preveu una pensió vitalícia, del 60% del sou de per vida i una pensió en el cas de viduïtat del 50% d’aquesta pensió per la vídua del president.
 
"C’s vol que se suprimeixin aquests privilegis polítics" ha assenyalat Rivera i ha posat un exemple: "El president, que actualment cobra uns 150 mil euros, quan deixa el càrrec se li atribueix una assignació d’un 80%, uns 12 mil euros,  i ens sembla excessiu per la qual cosa plantegem que hi hagi reducció del 40%. A més a més, proposem la supressió de l’actual pensió vitalícia, del 60% del sou, i que passi a ser una retribució de jubilació del 35%".

Una altra novetat de la proposta és que els que han deixat de ser càrrecs electes tinguin incompatibilitat en percebre el sou com a ex presidents i d’altres sous: "Si un ex president treballa per a una empresa privada deixaria de cobrar la retribució com a ex president. Si treballa al servei de Catalunya o de les institucions tindria dret a rebre les assignacions recollides a la llei però el que no es pot fer és estar treballant per a empreses i cobrar la retribució".
 
Alhora, el president de C’s ha destacat que "cal replantejar cadascuna de les estructures polítiques". Per això, al ple de la propera setmana C’s demana que s’obri una Comissió de Duplicitats administratives com s’ha fet a Madrid i al País Basc: "Volem un debat seriós per a que surti un informe dient quines coses són prescindibles, i si preguntem els ciutadans segur que voldran que es retalli en estructures polítiques en comptes de en sanitat o en educació".
 
Per al president de C’s, "Mas ha estat molt valent en retallar en drets sanitaris, en drets educatius i en sous a funcionaris però en canvi en estructures polítiques no s’està fent res. A la comissió de duplicitats i amb aquesta modificació de llei que presentem veurem si Mas només retalla en drets a les persones o també vol retallar privilegis polítics".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#22 angel, cardedeu, 27/11/2011 - 00:32

no soc de ciutadans pero la opiniò li dono el meu suport.

#21 Terraxa, Terrassa, 26/11/2011 - 23:09

Que no hi hagi cap pensió, de cap polític d'arreu de l'estat, que superi les de la resta de treballadors.
I el mateix val per al subsidi d'atur.
Si no es fa així, vol dir que no hi ha democràcia.

#20 Bernat, Barcelona, 25/11/2011 - 17:56

Jo el que retallaria son els salaris i les subvencions a Ciutadans, a més els hi fotria una denúncia per un delicte contra la moralitat pública, i els fotria a la presó. I al Jorge Cañas el fotria a classes forçades de català durant la resta de la seva vidam potser així es queixaria amb raó.

#20.1 happy, esplugues, 25/11/2011 - 19:11

se te adivina contendo en tu opinión, ¿no seras pujol o montilla?. ni los presidendentes de aquí ni los de las demas autonomias deberían tener estos cholletes, que den conferencias si quieren

#20.2 Kropotkin, Vic, 25/11/2011 - 20:01

Y yo a ti te enviaría a la escuela a ver si aprendes un poco de educación. Incluso para ser catalanista eres excesivamente obtuso, cateto e ignorante. Jua, jua, jua,...

#19 alroes, Barcelona, 25/11/2011 - 12:52

llàstima que ho fan pel seu odi i la seva rancúnia per tot lo català, perquè en el fons de tot hi estic d'acord, no només en això, sinó en retirar-lis tot el sou, la secretària, el cotxe oficial i el desptax. Si estem en ´poca de vaques mages hi em de ser tots

#18 LOLA, BARCELONA, 25/11/2011 - 10:44

Un polític o e-president ha de guanyar lo suficient per a no tenir que ser corrupte per tal de tenir que sobreviure, i d'aquesta manera centrar-se en defensar els nostres interessos, no en fer xanxullos com els de c's i alguns d'esquerres.

#18.1 Kropotkin, Vic, 25/11/2011 - 10:52

Si claro, les pagamos a todos más de lo que puedan robar en toda su vida y así no robaran. Gran filosofía de la vida. Lo mismo lo podriamos aplicar a los ladrones de bancos, violadores, pederastas, etc. Se les da todo lo que buscan y así no lo haran a escondida. Genial Lola, eres la mejor...