Publicitat
Política · 16 de Desembre de 2020. 11:27h.

Ciutadans qüestiona els Afers Interns dels Mossos

Sàmper al·lega que tot "té un límit"

Ciutadans qüestiona els Afers Interns dels Mossos

Ciutadans ha acusat el Govern de "fer de l'opacitat la seva marca distintiva" durant la sessió de control celebrada aquest dimecres al Parlament per no facilitar la informació requerida en relació amb la Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra.

El diputat Matías Alonso ha assegurat que per algunes de les actuacions de la DAI "es pot arribar a pensar que en la seva actuació hi pot haver motius de persecució política", i ha citat els expedients disciplinaris a alguns agents dels Mossos que han estat anul·lats o les anomalies processals en el funcionament de la Divisió d'Afers Interns.

Alonso li ha preguntat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, si "els agents de Mossos d'Esquadra mereixen sentir-se desemparats per la manca de garanties en els expedients disciplinaris de la DAI" i per això li ha demanat "si té pensar reorganitzar aquest Departament".

Sàmper li ha contestat que "hi ha uns límits" i ha explicat que la formació taronja ha fet "789 preguntes escrites i se li ha donat resposta a totes elles". També ha detallat que C's ha fet 245 sol·licituds d'informació i, segons ha afegit, només una no ha tingut resposta perquè "aquesta sol·licitud implicava la nominització de 40.000 folis".

El titular d'Interior ha fet referència a una sentència del Tribunal Suprem que diu que aquest dret "existeix, però té un límit". "Té el límit de concretar i no fer preguntes genèriques. Vostè va demanar tots els expedients d'un període de tres anys", ha remarcat.

Finalment, ha assenyalat que Alonso "té tota la raó quan diu que s'hauria d'haver donat la informació", però ha al·legat que no s'ha contestat per "evitar el col·lapse d'una administració púlica" i això "obeeix al criteri que dicta el Tribunal Suprem".

mat.jpg

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 16/12/2020 - 16:08

Pero aquest muchachito tan echaopalante, el tal Samper, no es el botones del David Madi ?

(También señala (Madi) que en caso de no hacerle caso, Sàmper va a durar menos "que un caramelo en un colegio de tontos")

Aixo es el que es va saber del "Miguelin" a traves de les gravacions telefoniques de la tafanera Guardia Sivil a l'operacio Volho

#4 Otto Von Kagarren, Rastenburg, 16/12/2020 - 15:13

"Walküre.Walküre.Walküre."

#2 Blas de Pedo, Bcn, 16/12/2020 - 13:53

El sr Matias que prove de l institucio mes opaca d Espanyistan.
De riure.

#1 Benet S., Barcelona, 16/12/2020 - 11:43

La diferencia d'aquest prepotent amb el seu predecesor, el porter de discoteca, es que practica la tactica de fer el gallito i algun dia haurà d'apendre el que es ser humil i honest en l'exercici del càrrec, i complir amb les obligacions de donar tota la informació que li requereixin encara que suposi el bloqueig del sistema, per aixo cobra