Publicitat
Política · 9 de Març de 2022. 19:15h.

Ciutadans recorda els franquistes catalans

"N'hi va haver que van acabar militant a Convergència"

Ciutadans recorda els franquistes catalans

El diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, ha recordat a la consellera de Junts, Victòria Alsina, que “el franquisme, per desgràcia, no va ser una cosa aliena a Catalunya”.

“Hi va haver ínclits catalans i molts d’ells que després han acabat militant en el seu partit, Convergència, que eren conspicus franquistes. Així que posem les coses en els seus termes justos”, ha afegit.Martín Blanco ha apuntat que "entre les grans amistats de Puigdemont es troben per exemple els autèntics finlandesos, i amb partits d´extrema dreta finlandesa, que són aquells amb què s´han reunit quan vostès han volgut internacionalitzar el conflicte".

“S'han reunit amb els radicals flamencs. Es reuneixen amb el millor de cada casa. Recordo la imatge del senyor Salvini, reconegut ultra, posant amb una llustrosa bandera estelada”, ha assenyalat.

El diputat ha recordat igualment que durant el seu viatge als EUA, Puigdemont només va aconseguir reunir-se amb Dana Rohrabacher, que és “el congressista preferit de Putin”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 maria jesus valderas, Barcelona, 13/03/2022 - 14:54

No se les cae la cara de vergüenza cuando andan señalando a todo quisqui de Franquistas.
Dime de que presumes y te dire de que careces¡¡¡¡¡¡¡

#7 BEJOTA, bcn, 12/03/2022 - 11:19

EL PRESDIENTE DEL OLIMPIXMO FUE FRANQUISTA ,LOS PUIGDEMONT FALANGISTAS Y LLUIS LLACH DE CRISTO REY. NO COMMENT !

#6 Very, A, 10/03/2022 - 09:22

Los catalanes son como el diario La Varragana, franquistas con Franco, nacionalistas con Pujol, y cuando interesó independentistas. Recuerdo una entrevista a la mujer de Ernest Maragall, ella jubilada ya, ex funcionaria o Alto cargo del Ayto de Bcn, ejem, recordaba lo muy franquista que había sido su padre, y luego en democracia muy pujolista.

#5 Protágoras, bcn. España, 10/03/2022 - 09:14

Solo hay que recurrir a las hemerotecas y ver las barricadas montadas en la Diagonal para frenar el avance de las tropas franquistas, para comprobar que Cataluña fue un baluarte antifranquista hasta el final. Solo la destrucción de la ciudad después de décadas de asedio y su reducción a escombros hizo posible la conquista.

#4 Joanet , Terrassa, 09/03/2022 - 23:06

Estos lazis parece que no tengan memoria. Hubo muchos catalanes que apoyaron a los nacionales durante la Guerra Civil y abrazaron el Franquismo después; por ejemplo, el abuelo de Carles Puigdemont, la familia del Molt Honorable President de la Generalitat Pere Aragonés o la familia de Lluís Llach. Si empezamos a rascar, no se salva ni un indepe.