Publicitat
Política · 17 de Juny de 2021. 15:36h.

Ciutadans recorda que l’Aran va donar suport Felip V

Ignacio Martín Blanco: “per això les seves institucions històriques van ser respectades”

El diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, ha recordat al Parlament que “l’Aran, durant la guerra de Successió, que va ser un període molt diferent del que diu la historiografia nacionalista, va donar suport majoritari a la causa borbònica i a Felip V”.

Martín Blanco ha explicat aquest fet amb motiu del dia de l'Aran malgrat que hi ha “un bon grapat de partits separatistes al Parlament que parlen tots els dies de 1714, que parlen de Felip V com si hagués estat el dimoni més gran de la història”.

“Va ser per això que les institucions històriques de l’Aran van ser respectades pel monarca Felip V, que el nacionalisme català presenta com el major dimoni de la història”, ha afegit.

“La guerra de Successió va ser una guerra europea, que va tenir una guerra civil a Espanya, dintre de Catalunya i també de l’Aran. Però la majoria dels aranesos van donar suport a Felip V, a diferència d’altres indrets de la Corona d’Aragó com Catalunya”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pepe, Andorra, 20/06/2021 - 01:32

Y en q documentos de la corona de Aragón, se menciona la palabra cataluna? Pq el rey de Aragón firmaba también como Conde de Barcelona y de Urgel, aunque si q me gustaría ver el documento de adhesión del condado de aran a la corona de Aragón. Apuesto q la palabra cataluna, no sale por ningún lado.

#2 A., Barcelona, 17/06/2021 - 20:51

Impecable com quasi sempre Martin Blanco. Un dia hem de parlar de com el decret de Nova Planta va permetre als comerciants de Catalunya i Corona d'Aragó fer negocis a Amèrica provocant la recuperació de l'economia catalana q estava afectada pel control turc de la mediterrània oriental. Cosetes de les q no parlen mai els llacistes...

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/06/2021 - 20:35

Arán y toda Cataluña le dio apoyo a Felipe V. Hasta que luego se decidieran traicionarlo impulsados por la burguesía que vivía de la industria armamentística, y no le interesaba la paz con Francia que suponía tener a los Borbones a ambos lados de la frontera.