Publicitat
Política · 3 de Maig de 2018. 16:32h.

Ciutadans recorre la delegació de vot de Puigdemont i Comín

La formació presenta un recurs d'empara al TC i demana mesures cautelars

Ciutadans recorre la delegació de vot de Puigdemont i Comín

Inés Arrimadas

El grup parlamentari de Ciutadans al Parlament ha presentat aquest dijous un recurs d'empara al Tribunal Constitucional contra la delegació de vot de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de l'exconseller Toni Comín. La formació taronja, a més, demana mesures cautelars per tal que se suspengui la delegació del vot. 

El recurs d'empara afirma que els acords de la Mesa són contraris al Reglament del Parlament i "incomplidors de les determinacions taxatives del TC" i argumenten que es tracta d'un "supòsit d'urgència excepcional" per "l'especial transcendència constitucional" que té. L'escrit apunta que "mentre els acords no siguin anul·lats", es mantindrà la possibilitat de bastir majories "fraudulentes", provocant que es "trepitgin" els "drets de les minories i del pluralisme polític". 

Fa un mes la Mesa del Parlament va acordar acceptar el vot delegat de l'expresident de la Generalitat després que fos detingut a Alemanya i privat de la llibertat en execució de l'euroordre.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va reclamar aquest dimecres al Govern espanyol que "mogui fitxa" i presenti un recurs d'inconstitucionalitat per la delegació de vot de "dos fugits de la Justícia", fent referència a Puigdemont i Comín. "Demanem al Govern d'Espanya que reaccioni i presenti un recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional per la delegació de vot de dos fugits de la Justícia" va dir Arrrimadas en roda de premsa. 

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Jorge, Granollers, 04/05/2018 - 19:46

Hagamos que BARCELONA sea CAPITAL DE ESTADO, hagamos la REPÚBLICA CATALANA.

#1 Agustin, Barcelona, 03/05/2018 - 17:08

No hay nada que hacer. Los indepes ganarán gracias a la cobardía y traición de Rajoy y del Partido Popular. Además, ya está todo pactado, igual que con ETA.

#1.1 Jesús, Murcia, 04/05/2018 - 09:48

¿Y qué se ha pactado con ETA que nos enteremos los demás?
¿Por qué dices que no hay nada que hacer? Aunque el Gobierno no presente recurso de inconstitucionalidad, si C's ya ha presentado recurso de amparo con petición de medidas cautelares, ¿no resolvera igualmente el TC?

#1.2 Agustin, Barcelona, 04/05/2018 - 12:15

Que inocentón eres Jesús...

#1.3 Jesús, Murcia, 04/05/2018 - 13:55

#1.2

Y tú un poquito cobardica, lo que pienses dilo.