Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2009. 14:52h.

Ciutadans retreu a UPyD que tracti el català de "dialecte"

Albert Rivera considera que és "una barbaritat"

Ciutadans retreu a UPyD que tracti el català de "dialecte"

Rivera i Díez

Ciutadans ha tornat ha manifestar la seva defensa de la “llibertat absoluta perquè les companyies aèries utilitzin en les seves comunicacions la llengua que vulguin”. Albert Rivera ha indicat en roda de premsa que “no és responsable” que el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, "insti i pressioni a les companyies aèries que utilitzin únicament el català amb els seus clients".

Així mateix, des de Ciutadans tampoc es considera "una actitud responsable que un partit polític enviï cartes [UPyD], considerant, a més, al català com un dialecte, cosa que és una barbaritat, perquè retirin l'ús d'aquesta llengua en els seus comunicats”.

Ciutadans "sempre ha defensat que les empreses privades utilitzin la llengua que vulguin en funció dels seus propis interessos comercials". Per aquest motiu, Rivera ha preguntat que "a qui molesta que les empreses es dirigeixin als seus clients en català o en castellà?"

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Andres, Menorca, 26/02/2009 - 13:42

El tema es que UPyD ja va desautoritzar al que va escreiure la carta el mateix dia, aixi que aquesta acusacio mesos despres perd una mica de sentit.
C's ja demana el vot per al PP a Euskadi i Galicia, es cuestio de temps que Rivera torni a casa (el PP

#10 Gerard, Barna, 25/02/2009 - 18:34

Walzer i Víctor: Tenim dret a pensar que ara que us veieu desplaçats a Espanya, proveu de salvar els mobles a Catalunya. És cert que el q diu Rivera és de sentit comú, enhorabona, però una flor no fa estiu i no hauria de ser notícia quelcom tan normal.

#9 Ferran, VIC, 25/02/2009 - 18:05

Escolta Victor guapo. Els primer que vau començar als catalans vau ser voslatres. Per no voler ser ejpañols. A veure si coemncem a accapetar les culpes pròpies abans d'obrir l aboca. Els maleducats semper han vingut d'Ejpaña

#8 Cropobin, Sebastopol, 25/02/2009 - 17:50

Es lògic que ara s'enfrontin amb UPyD, doncs els trauran els 4 gats que encara quedaven...

#7 Walzer, Bcn, 25/02/2009 - 17:46

Esteve, disculpa, però no entenc què vols dir. No veig la relació entre la confusió idioma/dialecte i la cartera. Sens dubte, em falta subtilesa