Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2021. 19:52h.

Ciutadans s'alinea amb l'esquerra en immigració

Martín Blanco retreu a Vox "criminalitzar"

Ciutadans s'alinea amb l'esquerra en immigració

El diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, durant la seva intervenció al Parlament, ha retret a Vox que "la idea de relacionar de forma constant la delinqüència amb la immigració em sembla senzillament abjecta".

"Em sembla senzillament inadmissible aquesta pretensió d'assenyalar a un col·lectiu, així, a grans trets, sense cap tipus de matís, amb dades, amb percentatges que no es corresponen amb la realitat en el seu conjunt", ha afegit.

El diputat ha considerat que "sobre la immigració cal parlar. Sí, efectivament. Però cal parlar amb responsabilitat evitant criminalitzar col·lectius sencers, evitant l'assenyalament dels immigrants per se".

"És un discurs que genera animadversió, que genera odi, que genera una situació en la societat que és absolutament indesitjable. Per tant, quan parlem del percentatge de delictes comesos per immigrants, tinguem també en compte les condicions socioeconòmiques que conflueixen en aquests delictes", ha indicat.

Martín Blanco ha demanat evitar "criminalitzar la immigració, perquè és el pitjor dels camins que una societat, en la qual es vol lliure, a la qual es vol democràtica, i que es vol igualitària, se li pot fer. Simplement vull dir això, senyors de Vox".

El líder de Vox, Ignacio Garriga, durant el seu discurs de dimecres va enumerar una llista de delictes comesos per ciutadans d'origen magribí. "Espero que vostè després m'ho pugui replicar, són dades del ministeri de Justícia", va indicar.

"28 setembre 2021: agressió sexual a una menor discapacitada per part de marroquins, Lleida. 30 agost 2021: un algerià és detingut per robar ancianes a Lleida. 22 d'agost: un marroquí atropella tres joves a Alpicat, Lleida. 28 agost 2021: linxament multitudinari d'immigrants magribins a una persona gran a Salt. Setembre de 2021: depredador sexual a l'Hospitalet. 26 de maig, 16 d'abril, a Mataró: disputa entre immigrants marroquins per un pis ocupat. 9 de febrer, al barri d'Horta-Guinardó, Barcelona: brutalment assassinat a mans d'un jove de vint anys d'origen marroquí", va citar.

"Població reclusa a Catalunya el 2020: 7.884 reclusos. De nacionalitat espanyola són 4.105. De nacionalitat estrangera, 3.779, és a dir, el 42% de la població reclusa. És a dir, que el 16% de la població comet més de el 45% de els delictes", va sentenciar.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 David, Maresme, 01/10/2021 - 12:22

En mi comunidad había dos pisos cerrados por los bancos y han entrado unos senegaleses y unos marroquíes pues desde que están ellos la convivencia es insoportable y no te digo ya que ni limpia ni hacen nada por adaptarse o sea es todo una lástima y una pena ya que está en un país que no es el suyo

#7 Eduard R, bcn, 01/10/2021 - 09:01

Un colega mio que es Guardia Urbano, ya me ha comentado alguna vez que todos estos que están tan a favor de la inmigración, que salgan un dia entre semana a las 1:00 de la mañana por Ciutat Vella y que cuenten cuantas veces les atracan en 1 hora.... verán como cambian su percepción de la inmigración, especialmente menas.

#6 La victima, LLoret de Mar, 01/10/2021 - 07:04

Que malvado e intolerante es Garrriga,. Y eso que el pobre solo se basa en datos del ministerio de justicia...
Esto solo es el principio de la decadencia generalizada en la que se encuentra Catalunya...

#5 Leonor, Figueres, 01/10/2021 - 00:45

Que suerte que en las proximas elecciones ciudadanos desaparecera. No se puede fiar uno de ellos.

#4 Very, V, 30/09/2021 - 22:57

Y de la población reclusa española se podría decir algo también. Q idioma hablan, donde vivían, de qué barrios son, cómo se apellidan..