Publicitat
Política · 5 de Maig de 2020. 21:16h.

Ciutadans substitueix ERC com a soci preferent de Pedro Sánchez

El Govern espanyol i la formació d'Inés Arrimadas arriben a un acord per prorrogar l'estat d'alarma

Ciutadans substitueix ERC com a soci preferent de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez i Inés Arrimadas en una reunió al Congrés, en una imatge d'arxiu

El Govern espanyol i Ciutadans han arribat aquest dimarts a un acord per prorrogar l'actual estat d'alarma. L'Executiu de Pedro Sánchez ha assolit l'acord amb la formació d'Inés Arrimadas després que ERC anunciés aquest dilluns el vot contrari a allargar el mecanisme. Aquest acord aplana el camí a Pedro Sánchez per allargar el mecanisme a l'espera del que acabi decidint el PP i el PNB.

L'acord preveu que l'Executiu espanyol mantindrà contactes setmanals amb Ciutadans per informar sobre la crisi sanitària, així com dialogar i, si escau, consensuar mesures per a la implementació del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, també conegut com a pla de desescalada".

En l'acord tant el Govern espanyol com Ciutadans consideren que "és necessari prorrogar l'estat d'alarma per afrontar aquesta pandèmia". "L'estat d'alarma és un mecanisme constitucional, que s'ha de prolongar només pel temps estrictament necessari. Per tant, amb aquest ànim, s'analitzaran les mesures necessàries per seguir protegint els espanyols en l'àmbit sanitari, econòmic i social quan conclogui la seva aplicació" apunten.

"El Govern espanyol i Ciutadans es comprometen a mantenir el diàleg per a l'adaptació dels ERTO i les ajudes a PIMES i autònoms perquè puguin adequar aquestes i la resta de les mesures de protecció social a les necessitats que es produeixin més enllà de l'estat d'alarma" han subscrit en l'acord. 

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#21 Aclaración, Barcelona, 07/05/2020 - 08:35

Ah vale, entonces ahora ya no hará falta soltar a Junqueras ???

#20 Doctor, Barcelona, 06/05/2020 - 20:02

Se puede estar a favor o en contra del acuerdo entre Sánchez-PSOE y Arrimadas-Cs, el tiempo dirá quien tenía razón. Pero al día de hoy, el acuerdo ha cabreado a ERC, que deja de ser determinante en la política nacional

#20.1 No coneixeu el Sanchez, Girona y sus pueblos, 07/05/2020 - 11:15

Avui el guapo ha hagut de comptar amb Siutadanus, demà ja ho veurem, sempre hi ha algun desesperat a la recerca de sortir a la tele i enxampar algún ministeri a llarg termini, el pretext pot ser un virus o la feminització de la gramàtica, tant li fot.

#19 Coque, El Centro de Tabarnia, 06/05/2020 - 13:34

He leido infinidad de mensajes sobre este tema
Decian ayer que Cs estaría muerto si apoya al gobierno con esta deciisión. Ahora dicen que Cs esta muerto por tomar esta decisión. en fin, un desproposito
Suerte a Inés i a Cs con su decisión, al menos se ha librado del inmovilisto que les caracterizaba en su anterior etapa

#18 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 06/05/2020 - 11:52

Muy bueno, el "si escau". ¿Y si no escau?

#17 Toni, Tabarnia, 06/05/2020 - 10:25

Bien, bien y bien! Me alegro por este cambio de rumbo en Cs. En política has de ser útil y solo lo eres si eres capaz de dialogar y pactar para lograr el bien común. Felicidades Cs!!!!!