Publicitat
Política · 19 de Maig de 2020. 15:41h.

Ciutadans torna a pactar amb el PSOE en detriment d'ERC

Pedro Sánchez i Arrimadas acorden allargar l'estat d'alarma quinze dies més

Ciutadans torna a pactar amb el PSOE en detriment d'ERC

El govern espanyol ha acordat amb Ciutadans una pròrroga de l'estat d'alarma de 15 dies. D'aquesta manera, l'Executiu de Pedro Sánchez torna a pactar amb el partit d'Inés Arrimadas en detriment d'ERC.

El Govern, en un comunicat, celebra que coincideixen amb Ciutadans que "continua sent necessari prorrogar un mecanisme constitucional de l'estat d'alarma per afrontar aquesta pandèmia i que s'ha de prolongar només pel temps estrictament necessari. En aquest sentit, pacten que la pròrroga de l'estat d'alarma ha de perllongar 15 dies, tal com ha vingut realitzant-se fins ara".

"Durant aquests 15 dies de pròrroga de l'estat d'alarma, el Govern es compromet a analitzar les mesures i, si escau, reformes legislatives necessàries que permetin una sortida ordenada de l'estat d'alarma i la gestió de la pandèmia en aquest moment, ja sense la utilització de l'eina constitucional de la declaració d'alarma", afegeixen.

"En aquests mateixos 15 dies, el Govern ha de comunicar a C,s les primeres conclusions de la seva anàlisi amb l'objectiu de dialogar i, si és possible, consensuar les mesures i reformes legislatives necessàries", expliquen.

També informen que "en els ajornaments tributaris motivats per l'impacte econòmic negatiu del Covid-19, s'augmenta en un mes (de tres a quatre) el termini per ingressar impostos pels contribuents sense interessos de demora".

De la mateixa manera, hi haurà una "agilització del pagament de prestacions per ERTEs o atur als que encara no ho han cobrat perquè puguin percebre durant el mes de juny, com a molt tard, i prioritat per a la resolució de possibles incidències al respecte".

"S'analitzarà la possibilitat d'ampliar més enllà de la vigència de l'estat d'alarma la prestació extraordinària per cessament d'activitat dels treballadors autònoms i la conseqüent exempció de les quotes de Seguretat Social durant la percepció d'aquesta prestació", expliquen.

"Així mateix, s'acorda impulsar que el mes de juliol de 2020 sigui hàbil en el Congrés dels Diputats a l'efecte d'agilitar el treball parlamentari i recuperar part de l'endarreriment provocat pel Covid-19", conclouen.

Des de Ciutadans destaquen que com a conseqüència del seu acord, "no es produirà cap taula de negociació amb ERC ni els separatistes per dinamitar la igualtat entre espanyols" i celebren haver aconseguit, des del seu punt de vista, "aïllar les demandes dels nacionalistes per posar els espanyols en el centre".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Santi F., Barcelona, 20/05/2020 - 14:55

Muy bien Arrimadas.
Es inteligente y volverá a levantar el partido.
Y este país necesita un partido de centro y no nacionalista.

#5 Coque, El centro de Tabarnia, 20/05/2020 - 10:10

Todo lo que sea apartar a los partidos indepes de los elementos de poder y decisión es buena noticia

#4 Santi F., BCN, 19/05/2020 - 22:05

Cada vez me convence más Inés como líder de Ciudadanos.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/05/2020 - 19:49

Arriba 6 mesos tard, pero benvingut sigui.

#2 Fer, SABADELL, 19/05/2020 - 18:34

Bye Bye ERC!, Si tiras demasiado de la cuerda al final se rompe. Insensatos. A llorar al rio....