Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2021. 18:13h.

Ciutadans troba "insòlit" que la Generalitat cridi a la desobediència

Demana a l'Estat que "prengui mesures enfront d'aquest desacatament”

Ciutadans troba "insòlit" que la Generalitat cridi a la desobediència

El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha considerat que és “insòlit que la Generalitat insti els professors de l'escola pública i concertada a incomplir amb les sentències judicials”.

Així ho ha dit després que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, hagi enviat una carta a tots els centres educatius catalans demanant que no modifiquin el seu projecte lingüístic, malgrat la sentència del Tribunal Suprem (TS) que ratifica que el 25% de les hores lectives han de ser en castellà.

Martín Blanco ha criticat que “els poders públics es declarin en rebel·lia” i ha demanat al govern espanyol “que prengui mesures enfront d'aquest desacatament”. El diputat taronja ha defensat que, “en una societat bilingüe com la catalana, el més normal seria que el castellà tingués una presència equilibrada”.

El portaveu de Cs també ha exigit a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que onegi la bandera espanyola als ajuntaments catalans. Martín Blanco ha explicat que la seva formació li ha fet arribar una carta demanant el compliment de la llei de símbols perquè “només 167 ajuntaments dels 927 que hi ha a Catalunya compleixen amb la llei de banderes”.

“La majoria estan governats per JxCat o per ERC” ha dit, però en molts altres consistoris governa el partit socialista, pel que ha lamentat “que el PSC continuï fent-li el joc als nacionalistes”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Neferu, Barcelona, 26/11/2021 - 10:41

¿ Insólito? Lo insólito sería que hubiese aceptado y acatado sin más la sentencia. ¡¡Por Dios, tantas horas, tantos días, rodeados de indepen, y tan poco conocimiento de cómo son !!!!!.

#6 BEJOTA, bcn, 25/11/2021 - 17:00

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#5 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 25/11/2021 - 16:41

Insòlit no. Es habitual, vergonyosament.

#3 Retorn al 1714, Barcelona, 24/11/2021 - 21:30

Lo insòlit seria que s'avinguéssin a raons, viuen de provocar i seguir xuclant de la mamella, el problema és pels mestres, i sobretot pels alumnes que sortiran sense saber ni gramàtica ni ortografia espanyola, tragant-se que Cervantes i Colón eren catalans, i el seu futur en els mercats de treball

#2 Rasca, castelldefels, 24/11/2021 - 20:21

El PSC es el tonto Útil del separatismo