Política · 23 d'Abril de 2021. 20:43h.

Ciutadans ve un "clima hostil" a Catalunya

Nacho Martín Blanco critica "el buit institucional" a autors com Javier Cercas o Valentí Puig

Ciutadans ve un "clima hostil" a Catalunya

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha denunciat que "el nacionalisme institucional ha creat un clima hostil, el problema que hem vist amb Javier Cercas ha passat també amb altres autors com Ferran Toutain o Valentí Puig, autors que han fet part de la seva obra en català però als quals se'ls fa el buit institucional a Catalunya".

Martín Blanco, que ha participat en una tertúlia literària amb el Nobel Mario Vargas Llosa i la diputada Anna Grau, ha lamentat "el buit institucional" a determinats autors perquè "això ens empobreix". A raó del Tirant lo Blanc, els tres tertulians han posat de manifest com el bilingüisme a Catalunya "és un patrimoni que fins i tot va lloar el mateix Cervantes després de llegir l'obra de Joanot Martorell".

No obstant això, Martín Blanco ha assenyalat que el bilingüisme ara està en qüestió perquè "el nacionalisme català ha odiat aquesta part de la cultura catalana que s'expressa en castellà i per això menysprea la llengua comuna".

També la diputada Anna Grau ha incidit en l'atac al bilingüisme natural de Catalunya per part del nacionalisme recordant com la Generalitat "té un pla que exclou als autors castellans", aspecte que el Nobel peruà ha titllat de "tràgic". "Catalunya té un avantatge sobre la resta d'Espanya i és que té una llengua modera i, a més, parla espanyol i això dona una riquesa i una visió del món més àmplia”, ha dit Vargas Llosa.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Uno, Una, 24/04/2021 - 09:30

En Catalunya solo? Es que no tienen internet o tele para ver lo que pasa en el resto de España? Los "amigos" de VOX están convirtiendo el resto de España en la misma ciénaga nacionalpopulista donde ya estaba atascada Catalunya. Por cierto, sin el sorprendente giro nacionalista de Ciudadanos, esto no hubiera sido posible.