Publicitat
Política · 7 d'Octubre de 2019. 13:41h.

Ciutadans vol acabar amb la sobrerepresentació del catalanisme

Proposa una nova llei electoral per garantir "una justa representació dels vots de tots els catalans"

Ciutadans vol acabar amb la sobrerepresentació del catalanisme

La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha aprofitat la seva intervenció en la moció de censura al president de la Generalitat, Quim Torra, per defensar el pla de govern que planteja la formació taronja, que inclou, entre altres mesures, una nova llei electoral.

Roldán ha defensat que la formació taronja vol aprovar una nova lei electoral que garanteixi "una representació justa" i "una veritable proporcionalitat dels vots de tots els catalans".

També ha assegurat que "es respectaran les lleis" i com a primer punt del seu programa de Govern ha anunciat "una auditoria per saber quants diners han gastat en les seves il·legalitats". També s'ha compromès a "garantir la neutralitat" dels mitjans de comunicació públics. "Amb nosaltres, els catalans tindran ganes de tornar a sintonitzar TV3", ha sentenciat.

A més ha promès recuperar "la neutralitat de les institucions" i "aprovar uns pressupostos" si governa. Així mateix ha defensat una "sanitat pública universal i de qualitat" i un sistema educatiu trilingüe perquè, segons ella, la immersió lingüística és un sistema "obsolet" i "caduc".

La líder de Cs ha promès mesures contra la precarietat i l'atur, i ha defensat un "pacte per prioritzar els serveis socials a Catalunya", els "lloguers socials" i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat, els LGTBI i de les dones.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Lula, Bcn, 07/10/2019 - 16:36

Ahora en periodo electoral todos os ponéis las pilas, ehhh???unos y otros. Aquí sin presupuestos pero da igual vamos cobrando y armándola!! Y otros bloqueando sin formar gobierno cuando se sumaba...

#4 Very, A, 07/10/2019 - 16:04

A favor de la actual ley electoral y su caprichoso y desigual reparto d escaños x Provincias están los 3 partidos que se benefician de ella (erc, cup , junts) y además el PSC que no se beneficia pero como son Gilip....
Así pues, esta chungo cambiar la ley

#3 Coque, El Centro de Tabarnia, 07/10/2019 - 15:54

Hace muchos años que esa ley electoral debió haber sido derogada

#2 Cris, Barcelona , 07/10/2019 - 15:15

Si no fuera por cs en Cataluña. Sería un desastre para los Catalanes constitucionalistas. Eso es lo que fastidia a muchos partidos. Incluso a PP y PSOE

#1 Reforma de la llei, Barcelona, 07/10/2019 - 14:27

Amb la llei electoral actual, mai reformada, no ens treiem els carlistes indepes ni a fums de sabatot. D'acord amb C's en reformar la llei de manera que sigui equitativa i proporcionalment igual per a tots els ciutadans de CAT.