Publicitat
Política · 31 d'Agost de 2009. 13:34h.

Ciutadans vol impedir la consulta per la independència

Ha presentat una instància davant a delegació del Govern espanyol per impedir la celebració del referèndum

Ciutadans vol impedir la consulta per la independència

Albert Rivera, a la delegació del govern espanyol

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat una instància davant a delegació del Govern espanyol a Barcelona per impedir la celebració del referèndum convocat el pròxim 13 de setembre per l'Ajuntament d'Arenys de Munt, que consultarà als seus habitants sobre si estan d'acord amb que Catalunya es converteixi en un estat independent d'Espanya.

Segons Albert Rivera, “el govern de la Generalitat té competència per a actuar i ha d'actuar d'ofici i com no ho ha fet, ni tampoc Rubalcaba ni Zapatero, hem presentat aquest escrit perquè un o un altre subsidiàriament actuïn”.

Així mateix, Ciutadans considera que aquest referèndum és il·legal i no es pot permetre en un Estat de Dret. Per a Albert Rivera, “la permissivitat amb la que s'està actuant amb aquesta gent podria desencadenar en una sèrie de referèndums il·legals en cascada en diversos ajuntaments d'Espanya ja no solament de Catalunya”

Ciutadans veu amb preocupació que és Ausàs, el mateix que diu que cal usar els referèndums de forma il·legal amb el Constitucional, qui ha d'actuar i intuïx que no ho farà. Així mateix, Ciutadans ha anunciat que si no hi ha impugnació per part de la Generalitat o el Govern Central es presentarà un escrit directament a la Fiscalia perquè actuï.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Alcampelló, Barcelona, 01/09/2009 - 17:22

El referéndum de Areyns sobre la secesión de Catalunya es un ensayo con gaseosa y una operación de propaganda del separatismo. No tiene precedentes en el mundo civilizado. Por ese camino, pronto haremos otro referéndum en El Prat para salir de la OTAN.

#35 Josep, Vic, 01/09/2009 - 17:08

Cs no mes segueix la llei. Si la llei diu que no es pot fer referèndum, doncs no es fa. Tenen tota la raó. Per fi, algú amb sentit comú. Endevant Ciutadans!!

#34 Eudald, Arenys, 01/09/2009 - 12:43

Desde quan un partit laic, liberal progresista socialDEMOCRATA i de centre esquerres esta en contra de fer un referendum? Demostren ser Talibans i mafiosos violents. Bona imatge donaran a les TV de Espanya i Madrit 2016 !!

#33 Hug, Begur, 01/09/2009 - 12:37

Alcampello, no intentes confundir al personal. La actuación de Ciutadans ha sido de extrema derecha hasta el punto que ha preocupado al mismo PP. Hacen lo mismo que los Talibanes. Sus dirigentes salen del PP y ex fuerza nueva.

#32 Alcampelló, Barcelona, 01/09/2009 - 11:50

Hug (Begur):estás muy desinformado sobre Ciutadans.C´s es un partido laico, liberal progresista y socialdemócrata,de centro izquierda.Su Ciudadanismo no tiene nada que ver con talibanismos religiosos o nacionalistas,sino con la razón y el sentido común.