Política · 8 de Maig de 2018. 18:17h.

Ciutadans volia condecorar els policies de l'1-O

La proposició no de llei no aconsegueix el suport al Congrés

Ciutadans volia condecorar els policies de l'1-O

Ciutadans no ha aconseguit els suports per tirar endavant la seva proposició no de llei que plantejava que es condecorés els agents que van actuar l'1-O. La proposta, que va ser registrada novembre passat, pretenia que es condecorés amb la Creu al Mèrit amb Distintiu Blanc els policies nacionals i guàrdies civils que van formar part de l'Operació Copèrnic, que es va dur a terme per intentar aturar el referèndum de l'1-O. 

La formació taronja justifica la proposició "com un reconeixement de la professionalitat i bon fer" dels agents "davant la insostenible situació política i social" que es va viure a Catalunya aquells dies. El diputat Miguel Gutiérrez, que ha defensat la proposició no de llei, ho ha considerat un "reconeixement a uns agents que van donar la cara davant d'un Govern absent" que van estar "vivint en una situació precària" i "sotmesos a estrès". 

Gutiérrez ha manifestat que els agents van ser objecte d'"assetjaments, intimidacions, rebutjos i desallotjaments dels hotels" i que "és hora de donar-los un merescut reconeixement públicament".

La proposició, però, no ha aconseguit tirar endavant i C's s'ha quedat sol defensant la proposta. Ni el PP ni el PSOE consideren adequat que es donin medalles, sense buscar-ne motius concrets i només per aquest cas. 

El PP ha lamentat que la formació taronja no admetés la seva esmena en la qual establia que a qui correspon concedir les condecoracions no és al Congrés, sinó a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional. Per la seva part, el PSOE considera que el reconeixement d'aquests funcionaris s'ha de centrar en "l'esforç addicional que va suposar la seva tasca, no l'exaltació de patriotisme que defensa la proposta".

El diputat d'ERC, Gabriel Rufián ha afirmat que la iniciativa és "un relat fal·laç" i "pervers" en el que "els pobres agents" es van enfrontar a "una horda de zombies violents independentistes". El diputat ha lamentat que es plantegi que els radicals fossin "els de les paperetes i no els de les porres" i que es pretengui condecorar "a uns valents que van apallissar armats a gent gran armada amb paperetes". 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 Laila, Bcn, 10/05/2018 - 08:26

Als Mossos per la brillant resposta als atemptats de Barcelona i Cambrils no cal. Ens tenen acostumats a la bona feina.

#2 balboa , Kripton , 08/05/2018 - 19:18

Querían condecorar a los policías del 1-O
Totalmente de acuerdo .

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/05/2018 - 18:51

Rufian, el relato falaz y perverso es el tuyo, que quieres hacer pasar un golpe de Estado, al que llamas "papeletas", por bueno, y a la aplicación de la ley y la preservación de la democracia, a la que llamas "porras" como la mala. Pero en un golpe el malo es el que lo da, independientemente de su forma (de piel de cordero en este caso).