Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2017. 21:03h.

"Clam" de la Generalitat per acollir refugiats

Dirigents del PDECAT també participaran a la manifestació

"Clam" de la Generalitat per acollir refugiats

Faça de Palau amb la pancarta (foto: departament d'Exteriors)

La Generalitat ha penjat aquest dijous una pancarta al balcó del Palau amb el lema “Volem acollir” i amb el logotip de la plataforma que organitza la manifestació d’aquest dissabte “en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants”. El departament d’Exteriors ha tuitejat una fotografia de la banderola i ha afirmat que “a la façana de la Generalitat ja s'hi llegeix el clam”. “Volem acollir. Casa nostra, casa vostra”, ha afegit.

El PDECAT ha anunciat que participarà en la marxa. La delegació del Partit Demòcrata Europeu Català estarà encapçalada per la vicepresidenta de la formació i consellera de Presidència, Neus Munté. També acudirà la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el diputat al Congrés, Carles Campuzano, juntament amb diversos representants del partit.

ERC també ha comunicat la seva presència. La delegació d’Esquerra estarà encapçalada pel portaveu al Congrés Gabriel Rufián acompanyat dels diputats Ana Surra i Joan Tardà. La formació ha anunciat la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; el conseller de Salut, Toni Comín; la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret i els diputats Sergi Sabrià, Adriana Delgado i Chakir El Homrani.

La CUP ha donat suport a la marxa i ha convocat a la seva militància “a participar al bloc desobedient de la manifestació” que té el lema "Desobeïm, trenquem fronteres!". La formació diu que el “bloc desobedient” és “un espai que neix de la necessitat de diferents organitzacions de tenir un bloc on trobar-se les entitats més crítiques amb les polítiques migratòries d’Europa, el Govern espanyol i el Govern de la Generalitat”. La CUP ha anunciat la presència de dirigents del partit a la manifestació.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#20 Marta, Girona, 18/02/2017 - 18:13

Que una causa tan noble com és la d´acollir refugiats d´un país en guerra, sigui utilitzada sense cap pudor pel benefici i propaganda del nacional separatisme etnicista és, senzillament, una infàmia.

#19 Mohame poc, Vic , 18/02/2017 - 14:47

La Nova Republica Musulmana de Catadisney.
Venuts venuts venuts

#18 PQG , Metrópolis , 18/02/2017 - 11:34

... que existe el problema de intentar adaptar a esa pobre gente al país, de intentar darles ayudas, a ser posible un lugar para vivir etc. No me parece bien sin embargo que la generalitat, lo use como arma contra el estado que es lo que parece que hacen. Porque parece que lo hacen solo por eso.

#17 PQG , Metrópolis , 18/02/2017 - 11:23

Yo estoy a favor de acoger refugiados y me parece que la gestión que ha hecho la UE y el lento proceso de acogida por parte del gobierno español son frustrantes cuanto menos. Pero también entiendo que el proceso requiere unas medidas de seguridad por si acaso entre esa pobre gente se cuela algún inde

#16 Ortiz, bcn.España, 18/02/2017 - 11:13

Pura utilización política de la tragedia. Los nacionalistas buenos que acogen frente a los malvados españoles que se lo impiden. Ya que son tan demócratas que hagan una consulta en Badalona para ver si quieren más emigrantes.

#16.1 Francesc, Alt Àneu, 18/02/2017 - 15:09

"nacionalistes" si ells són nacionalistes doncs jo sóc un franquista acèrrim