Publicitat
Política · 25 de Juny de 2018. 11:40h.

Clara Ponsatí se sent "estafada" amb el procés

"Hi ha un límit del ridícul que jo puc fer per Catalunya"

Clara Ponsatí se sent "estafada" amb el procés

L'exconsellera del Govern, Clara Ponsatí, en una entrevista a eldiario.es, admet que se sent "estafada" amb el procés i acusa els principals partits independentistes de moure's pels diners, a més de deixar clar que no pensa fer més "el ridícul" i admetre que en cas de saber com hauria acabat tot plegat no hauria participat atès "el cost" personal que li ha ocasionat.

En primer lloc, Ponsatí lamenta que "es van fer uns anuncis que després no es van materialitzar. Em refereixo a la llei de transitorietat i el que això implicava, i també a la proclamació de la República. No es van materialitzar de la manera en com s'havien anunciat, és un fet, i crec que dir-ho no és cap confessió, no és una cosa secreta".

L'exconsellera considera que "no sabem el lluny que podia anar el Govern, perquè no ho va provar. Si seguim amb la metàfora del pòquer, la veritat és que ens retirem del joc, preferim no jugar". "És obvi que des del punt de vista de les nostres cartes a nivell internacional, el comportament del lideratge polític, des de la mateixa tarda de l'1 d'octubre, no va saber reaccionar aprofitant el que havia passat", afegeix.

"Ens agradi o no, el que va acabar passant el dia 27 no era el pla del Govern. I el que va passar va ser fruit de les desavinences dins de la mateixa coalició de JxSí, entre el president i ERC, entre la presidència del Parlament i la presidència del Govern... en fi, hi va haver un cúmul de desencontres", recorda.

Ponsatí explica que durant una manifestació "la gent m'anava donant copets a l'esquena: 'Ni un pas enrere, ni un pas enrere'. I jo estava ... desolada. Perquè ja sabia tot el que vindria". En aquest sentit, assenyala que es va adonar "el dia 1 a la tarda, perquè vaig veure la reacció dels meus companys de Govern i de coalició".

"Evidentment l'independentisme no està derrotat com independentisme, però la batalla de després de l'1 d'octubre la vam jugar malament i la vam perdre. Jo crec que això ... ja sé que en política mai es diuen coses així, però com jo em vaig ficar en això de forma estranya no tinc inconvenient a continuar actuant de manera estranya. I sí, jo ja fa un temps que ho dic, que patim una derrota", remarca.

L'exconsellera afirma que "vam tenir una gran victòria el 21 de desembre, tot i que gestionem molt malament la preparació de les eleccions. Molt malament, i aquí sí que sóc molt crítica. La reacció davant les eleccions va ser molt dolenta des d'ERC, ho dic així de clar". "Fixa't que en realitat el que es negocia és la rendició, i jo crec que la rendició no s'ha de negociar", considera.

També admet que "la idea que el president de la Generalitat agafi un tren i vagi a la Moncloa a parlar de no se sap què mentre hi ha membres de l'anterior Govern i líders socials tancats ... no m'ho acabo de creure". "El cost que jo he pagat pel que ha passat fins ara crec que no compensa", reconeix.

Igualment assegura que "si jo vaig deixar l'escó és perquè no volia posar cap problema perquè hi hagués una majoria que votés a Puigdemont. I a aquest nivell, jo em sento estafada. Però és que han passat tantes coses que ja això és gairebé el de menys ...".

"Tota la història de la restitució de consellers que, amb tot el respecte, ha tingut moments propers a la caricatura. Una combinació entre desitjos personals, interessos partidistes ... en fi. Jo en tot això ja he preferit no participar-hi. Hi ha un límit del ridícul que jo puc fer per Catalunya", apunta.

Finalment, l'exconsellera critica que "els partits tradicionals de l'independentisme, PDeCAT i ERC, estan molt ocupats en mantenir les seves posicions i en donar una batalla pels seus espais, les seves fronteres ... i les seves nòmines".

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#60 Angels., Barcelona, 10/01/2019 - 21:35

Desde luego k toto el rifi-rafe del proces es para tapar toda la malversacion...o corrupcion como quieran llamarlo de la famosa familia PUJOLET..

#59 Yomisma, Deporaqui, 26/06/2018 - 20:39

La derrota mas dura que le queda por venir a Cataluña, que es la economica, todavia no ha llegado, pero lo hara poco a poco

#58 TabarnianCitizen, Barcelona, 26/06/2018 - 19:26

Potser se sent estafada perquè no l'han recol.locat com a la Serret . Per què ella no pot deguir xuclant de la mamella

#57 OVNI, ELX, 26/06/2018 - 16:47

Espanya ha rebut gairebé la meitat dels fons europeus (11.000 milions) disponibles per finançar l’alta velocitat a la Unió Europea. Així ho assenyala un informe del Tribunal de Comptes Europeu publicat avui que carrega contra la ‘ineficiència’ en la construcció de línies a l’estat i a altres països.

#55 OVNI, ELX, 26/06/2018 - 16:33

"Considero que no és acceptable que els consellers siguin a la presó. Considero que no és acceptable que els qui s'han implicant en la independència se'ls castigui amb penes criminals"

Bodo Ramelow, president del Land alemany de Turíngia

#55.1 Fran, Sabadell, 26/06/2018 - 22:44

Son políticos presos, por saltarse las leyes. Y lo que tienen que hacer los otros separatistas racistas,es parar ya de molestar. L@s catalanes que no somos separatistas de ningún extremo, estamos hasta los c o j o n e s de tanta bandera,de lacitos, pancartas, adoctrinamientos. Etc Ya está bien. Sinvergüenzas