Publicitat
Política · 25 d'Abril de 2013. 19:44h.

Cleries renuncia al final a l'escó de diputat

L'exconseller al·lega que coincideixen les dates de celebració dels plens del Parlament i del Senat

Cleries renuncia al final a l'escó de diputat

Cleries, en una imatge d'arxiu al Parlament

L'exconseller Josep Lluís Cleries ha anunciat que renunciarà a l’escó de diputat al Parlament de Catalunya a petició pròpia, per la coincidència en el calendari dels dies que tenen lloc les sessions plenàries a la cambra catalana i al Senat.

Fins fa unes setmanes, les agendes permetien compaginar les activitats de les dues cambres ja que hi havia alternança quinzenal en les dates de celebració dels plens del Parlament i del Senat.

Cleries ha explicat que "la impossibilitat de poder complir amb el deure com a diputat en aquesta cambra i alhora al Senat", on és portaveu del Grup Parlamentari Català de Convergència i Unió, "em porta a presentar la meva renúncia", que es farà efectiva properament.
 
"Deixar de ser diputat és, en aquests moments, una qüestió d’honestedat, respecte i responsabilitat cap a l’exercici de la política i cap al meu país" ha assenyalat. En cas contrari, "si no prengués aquesta determinació, sé que no podria exercir el càrrec de diputat amb l’exigència i rigor que requereix", ha afegit.
 
Cleries ha assegurat que "és una decisió difícil perquè és un gran honor ser diputat d’aquesta cambra, que representa la nostra nació, és a dir, a tots els ciutadans i ciutadanes que hi vivim". Però ha destacat que "és molt convenient per al nostre país i pels interessos dels catalans i catalanes, defensar el camí de Catalunya també des de Madrid". Tot i això, ha volgut manifestar "que mantinc i mantindré el lligam amb aquest Parlament atès que és la designació d’aquesta cambra que sóc senador".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi Trencavel, Mollet, 26/04/2013 - 14:53

Es dels bons pocs consellers i diputats que hem tingut

#6.1 Joan, bdn, 26/04/2013 - 15:50

Un dels millors diputats quan estava a l'oposició i que treballava molt i bé per aconseguir coses que les entitats socials manifestaven. Potser no té l'oratòria ni la pose d'altres, però jo que no voto CiU, li tinc molt d'apreci.

#5 Marina Obiols, Tarragona, 26/04/2013 - 13:24

I l'Alicia Sánchez-Camacho, diputada i senadora, com s'ho fa?.

#4 mailmai, Manresa, 26/04/2013 - 12:24

El seu substitut es de UNIÓ...? si es així UNIÓ ja tindrà endollats mes 16 parlamentaris dins del grup CIU., que serviran per fer rebentar el camí cap al estat propi que demana MAS. Ara se que vaig fe be votant a ERC i Oriol Junqueras.

#1 Psquiatra/e, Sant Boi, 25/04/2013 - 20:56

Feines ja sé que no en tenia gaires, però quants sous tenia, vull dir en total, aquest senyor?... algú que li expliqui de què va això de l'atur.

#1.1 Feliu Guillaumes, Madrid, 25/04/2013 - 22:29

Un sol sou, els sou de diputat i senador/congressista són incompatibles legalment

#1.2 laia, vilassar, 26/04/2013 - 12:41

en l'àmbit públic hi ha incompatibilitats, nomès cobren d'una responsabilitat. no feu tanta demagogia sense coneixement.