Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2013. 11:33h.

Cleries s'estrena al Senat

Registra una moció perquè els ciutadans puguin acollir-se a l’arbitratge per intentar recuperar les inversions en preferents

Cleries s'estrena al Senat

Cleries, quan va prendre possessió del càrrec

El portaveu del Grup Parlamentari Català al Senat, Josep Lluís Cleries, -s'estrena a la cambra alta- ha  entrat al registre una moció, que es debatrà i votarà dimarts 19 de febrer, que insta el Govern espanyol a que “els petits  estalviadors que, en moments de gran incertesa sobre el futur d’aquests instruments financers -participacions preferents i instruments híbrids de capital-, van transformar aquests productes en accions, com a única via que els oferia l’entitat financera per a salvar els seus estalvis” amb el despropòsit  afegit que “immediatament es va ensorrar el valor d’aquestes accions”, puguin acollir-se a l’arbitratge, ja que aquests afectats també van perdre els seus estalvis.

En aquesta situació s’hi van trobar la gran majoria d’afectats de Caixa Laietana, que posteriorment va quedar integrada a Bankia, una entitat financera que va patir una important caiguda de la cotització en borsa. Per al Grup Parlamentari Català al Senat, “aquestes persones no poden ser qualificades en absolut com a inversionistes, sinó senzillament petits estalviadors amb una general aversió al risc”.

Per això se sol·licita a l'Executiu de Mariano Rajoy que a aquests ciutadans se’ls doni també l’opció de poder-se acollir al procediment d’arbitratge, tal com ja es fa amb els afectats de les participacions preferents i altres instruments híbrids. L’objectiu és que aquests petits estalviadors “puguin aconseguir una solució satisfactòria per a mantenir els seus estalvis”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat