Publicitat
Política · 15 de Setembre de 2010. 17:43h.

Coartada per a Bragado

Un alt càrrec assegura que no li va informar del canvi de titularitat del solar

Coartada per a Bragado

García-Bragado i Jordi Hereu, en una foto d'arxiu

El director jurídic d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Enric Lambies, ha assegurat aquest dimecres que ell no va comunicar ni al gerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, ni al tinent d'alcalde Ramon García-Bragado el canvi de propietari de l'hotel del Palau, que va passar de la Fundació a Olivia Hotels, perquè va considerar que no era "rellevant" per al projecte. No obstant això, Lambies coneixia aquest canvi de propietat des del febrer del 2008, quan consta que hi va haver dues consultes al Registre de la Propietat des de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament, segons han pogut comprovar les acusacions. A l'agost d'aquell mateix any hi va tornar a haver una tercera consulta sobre el mateix immoble.

Lambies, que ha estat apartat d'algunes de les seves funcions, ha declarat com a imputat durant més d'una hora i mitja i no ha concretat si va comunicar a algú el canvi de propietat, tot i que en la seva declaració al juliol com a testimoni va insinuar que sí que ho havia dit a algun superior jeràrquic.

El director jurídic ha estat preguntat pel motiu de no fer constar Olivia com a propietari en els diferents informes que emetia, i ha reiterat que no era l'objectiu dels informes i que el nom del propietari ja venia d'informes anteriors quan encara ho era el Palau.

Amb aquesta declaració i les de divendres, de dos advocats de la Generalitat i del Palau que van assessorar els convenis urbanístics, s'acabarà la segona onada de declaracions sobre aquest cas. Posteriorment, les parts podrien demanar més proves documentals, alguns testimonis, tornar a citar a algun dels imputats o imputar a més persones relacionades amb el cas.

La declaració de Lambies entra en contradicció amb la de l'arquitecte Carles Díaz, qui la setmana passada va dir davant la jutgessa que va redactar la carta manuscrita que establia un full de ruta perquè el procés urbanístic del projecte de l'hotel del Palau de la Música es fes sense publicitat, després d'una conversa amb el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Eudald71, Barcelona, 16/09/2010 - 19:46

Enric Lambies doncs no és l'encarregat d'informar Bragado, és una persona imputada per irregularitats. Clar que tampoc deuria informar Millet del canvi de titularitat... els senyor Millet ja ho sabia... igual que els senyor Bragado. Desinformant-me per TV3 ja pensava que en Bragado no sabia res.