Publicitat
Política · 7 d'Abril de 2017. 17:40h.

Colau confia més en els manters que en la Guàrdia Urbana

El PPC denuncia a Protecció de Dades el fitxer policial que demana l'activitat sexual, la ideologia o la religió dels agents

Colau confia més en els manters que en la Guàrdia Urbana

'Manters' durant la presentació de la cooperativa

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta setmana la creació d'un fitxer d'afers interns de la Guàrdia Urbana on, a més de les dades identificatives i professionals, inclou altres de caràcter personal com la ideologia, l'afiliació sindical, la religió, les creences, l'origen racial o ètnic o la vida sexual, segons recull el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

El fitxer, denominat 'Gestió de la Unitat de Deontologia i Assumptes Interns de la Guàrdia Urbana', no serà generalitzat, sinó que pretén garantir la protecció de la informació obtinguda en alguna investigació interna amb agents que afrontin hipotètiques investigacions sobre infraccions, procediments sancionadors o queixes ciutadanes. La seva finalitat és recopilar dades que “siguin especialment rellevants per a la investigació concreta”, segons el BOPB

Aquesta iniciativa arriba poc després que el govern municipal d'Ada Colau aprovés invertir 800.000 euros en tres anys per impulsar Diomcoop, una cooperativa creada per una quinzena de 'manters'. La intenció del consistori és reintegrar-los en el mercat laboral amb la venda legal de productes artesanals en mercats ambulant i fires de Barcelona.

El PPC ja ha anunciat que denunciarà davant l'Agència de Protecció de Dades el fitxer policial perquè considera que “va més enllà del que pretén el propi registre”. El líder del grup municipal 'popular' a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha titllat d'“ideològic” el fitxer de la Guàrdia Urbana i ha assegurat que “és necessari clarificar si s'ha vulnerat el principi de proporcionalitat”.

Alberto Fernández Díaz també ha considerat que la base inclou dades que “es poden considerar accessòries i alienes a les investigacions que justifiquen la seva creació”. “Es necessari susprendre i revisar els continguts d'aquest fitxer que pot vulnerar la privacitat i els drets de 3.000 agents de la Guàrdia Urbana”, ha afirmat el líder del PPC al consistori.

Ada Colau amb agents de la Guàrdia Urbana, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 el talp venjador, Bcn, 07/04/2017 - 21:10

amb aquesta cretina qualsevol cosa es possible. I mentrestant regalant 130.000 euros al centre islàmic a Sants.

#3 Alejandro, Barcelona, 07/04/2017 - 20:35

Muy propio de esta izquierda trasnochada, que no saben dónde tienen la mano derecha y que confunden el culo con las témporas.

#1 Tom, Barcelona, 07/04/2017 - 18:22

Nada sorprendente....en la ex-urss era lo normal...