Publicitat
Política · 29 de Març de 2016. 15:32h.

Colau crea un òrgan per tractar amb les prostitutes

L'alcaldessa nega que hi hagi un pla per regular-la

Colau crea un òrgan per tractar amb les prostitutes

Colau, amb la resta d'alcaldesses

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en un col·loqui a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ amb les també alcaldesses Núria Marín, de l’Hospitalet de Llobregat; Núria Parlon, de Santa Coloma de Gramenet;  Dolors Sabater, de Badalona, i Mercè Conesa, de Sant Cugat del Vallès.

Colau ha recordat que el consistori va aprovar al desembre el fet que es posi en marxa un marc normatiu per a la prostitució voluntària que elimini les multes a les dones i sancioni els clients. També ha afegit que, de moment, només hi ha una taula contra el tràfic de dones per garantir els seus drets, la seva higiene i seguretat.

“De fet, l’única mesura que ja s’està implementant amb el govern de Colau és una taula, que fa tres mesos que funciona, de lluita contra el tràfic i de prevenció contra el tràfic on ens estem coordinant amb la Policia Nacional, amb els Mossos d’Esquadra, amb la Guàrdia Urbana, amb la Fiscalia, amb la judicatura i amb les entitats socials. Això des de fa tres mesos”, ha assegurat.   

Les alcaldesses de l'Hospitalet, Santa Coloma, Badalona i Sant Cugat han demanat que es debati conjuntament aquest tema en tota l'àrea metropolitana per no traslladar el problema a les ciutats veïnes.

En aquest sentit, l’alcadessa de Badalona, Dolors Sabater, ha dit que “es tracta de buscar solucions que, evidentment, passen necessàriament, per aquesta mirada plural, encarar el debat amb tranquil·litat i compartir aquesta mirada conjunta amb els que compartim veïnatge perquè, si no, l’únic que faríem seria traslladar el problema d’un carrer a l’altre o d’una ciutat a l’altra.”

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha demanat que no es porti el debat a l'àmbit de la regulació d'un mercat perquè, segons ha dit, des del seu punt de vista la prostitució no hauria de ser una professió.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Núria, Vallès Occidental, 30/03/2016 - 14:09

La Pilar Rahola té òrgan?.

#21.1 Fritz Ravich, Mea Shearim, 30/03/2016 - 16:16

No, a Israel el piano només el toca el Mossad. Disparar, en canvi, disparem tothom. Vull dir, tothom menys els autòctons palestins.

#20 Marifé de Triana, Putilandia, 30/03/2016 - 12:22

Un òrgan? No serà el que jo penso...

#19 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa., 30/03/2016 - 11:25

Sra Parlón...si la politica ja ha esdevingut per molts (i moltes) una professíó, que menys que l'ofici mes antic del mon ho sigui...amb la protecció juridica i la cobertura de seguritat social que li correspongui...Perque ho neguen aixó?

#14 Elpidi, Bcn, 29/03/2016 - 22:15

No son capaces de arreglar un conflicto laboral, siguen enchufando a los amiguetes, y quieren arreglar la prostitución. Anda ya. No hay cosa peor que un insolvente que se cree algo,

#13 luis, barcelona, 29/03/2016 - 20:43

Vamos a ver....
Que en ese tema me parece meamos fuera de tiesto
La viuda Kennedy se caso con un multimillonario
La Marina se caso con un Nobel babeante
Otra muy enamorada se lia con un Nobel que ya chochea
etc,etc,etc

¿Eso no es prostitución?