Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2015. 22:52h.

Colau culpa "l'Estat espanyol" de l'afusellament de Companys

L'alcaldessa diu que el franquisme dura "encara fins avui"

Colau culpa "l'Estat espanyol" de l'afusellament de Companys

Ada Colau durant l'acte d'homenatge a l'expresident Lluís Companys.

“Reivindicar a Companys avui és reivindicar el catalanisme popular i republicà que posa les institucions no al servei d’una bandera, sinó al servei de les persones i la millora del bé comú”. Amb aquestes paraules, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat la figura de l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys,durant l’acte d’homenatge pel 75è aniversari del seu afusellament.

L’alcaldessa també ha assegurat que Companys representa “l’esperit col·lectiu de mobilització i resistència contra els vells i els nous totalitarismes”, “la fraternitat entre els pobles peninsulars”, així com “la democràcia i els drets i llibertats nacionals, perquè ningú pot ser jutjat per posar urnes”, en referència a la querella contra Artur Mas per l’organització del 9N.

“Reivindicar Companys avui és reivindicar els valors, les polítiques i les pràctiques republicanes: un sistema educatiu inclusiu i de qualitat, l'ateneisme obrer i popular, la lluita per un país i una societat millor", ha afegit.

Colau també ha exigit l’anul·lació del judici a l’expresident de la Generalitat. “És una vergonya que la por del franquisme duri encara fins avui i que l'estat espanyol, el segon país del món en nombre de persones enterrades en fossars sense identificar, sigui incapaç de reconèixer el magnicidi i anul·lar definitivament l'infame judici pel qual va ser condemnat”, ha deplorat.

L’alcaldessa de Barcelona ha afirmat que l’acte d’homenatge -celebrat al Born Centre Cultural i titulat ‘Companys 75, la força d’una vida'- ha servit per recordar “la seva vida, el seu compromís amb la defensa de les llibertats nacionals i la justícia social”.

Finalment, ha destacat que el president afusellat va mantenir un ferm “compromís catalanista, d'esquerres, republicà i laic en favor de les classes populars amb independència del seu origen”.

Publicitat
Publicitat

75 Comentaris

Publicitat
#72 jan, granollers, 15/10/2015 - 22:54

que largos se van a hacer estos 4 años

#71 El Hada colada, Barnadisney, 15/10/2015 - 18:53

Si quieren saber lo que "El ateneismo obrero y popular" de Colau opinaba en ese tiempo de Companys y la colla separatista lean la carta de Juan García Oliver( dirigente anarquista y ministro de justicia en la República): " los enemigos del proletariado catalán".
Muy actual.

#70 Gregari, VNG, 15/10/2015 - 17:39

La Colau no sap que Companys era de casa rica, un pijiprogre, allò que tant odia. Carregat de vicis, alcohol, tabac, putero. I no analitzem la seva acció política de tots sabuda. En temps difícils ni Companys ni Colaus, si us plau.

#69 Neferu, Barcelona, 15/10/2015 - 16:39

¡Hey, Colau, que fue Franco y sus minitros, de los que ya no queda ni uno!! Que han pasado muchos años, que hay que mirar hacia delante, no hacia atrás!! Que dejéis atrás el pasado, que la gente está aquí y ahora y necesita trabajo, estabilidad y vivir tranquilos.!!

#68 botifler1914, Bcn, 15/10/2015 - 16:36

Seguro que no cabe un tonto más??????