Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2019. 16:34h.

Colau demana "la llibertat" dels presos independentistes

Creu que "cal escoltar" els joves dels aldarulls

Colau demana "la llibertat" dels presos independentistes

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet aquest matí una declaració institucional en la que ha demanat "immediatament" uns primers passos per desescalar el conflicte i reclama "serenor i generositat de com se soluciona la situació de tenir líders socials i polítics empresonats, perquè tots i totes sabem, que sense la seva llibertat serà molt difícil trobar".

"En la seva opinió "cal abandonar les posicions de màxims, les línies vermelles i els bloquejos. És difícil en context electoral, però cal abandonar el càlcul electoral curtterminista i elevar la mirada per entendre la complexitat de la situació. Ens juguem molt més que unes eleccions".

L'alcaldessa s'ha mostrat equidistant entre el Govern de la Generalitat i el Govern espanyol. "Demano que el President en funcions de l'Estat, Pedro Sánchez i el President de la Generalitat Quim Torra, dialoguin", ha afirmat perquè "com és possible que no siguin capaços de parlar del problema polític de fons que tenim?".

També ha reclamat "la solució política al problema de fons que viu Catalunya amb la seva relació amb l'Estat" i que "hem de treballar per una sortida a curt termini que ens permeti desbloquejar i avançar".

En la línia de la CUP demana "una taula de diàleg, tant en l'àmbit de l'estat com català, que generi un nou clima, refaci ponts que avui no existeixen, i que parteixi del compromís de ser una taula permanent i estable, que s'allunyi de la gesticulació i ens acosti a les solucions".

Ada Colau també considera que "cal escoltar què està dient la gent jove aquests dies" en al·lusió als joves que han provocat aldarulls. "No criminalitzar, saber separar allò que són actituds violentes d'allò que és un malestar molt greu, profund, que prové de la frustració d'una generació que no se sent representada ni escoltada i que té molt a aportar".

A parer seu són "una generació que són el futur, però també el nostre present, i a qui segur que no s'ha escoltat suficient i als quals necessitem per millorar la nostra democràcia".

Tampoc qüestiona obertament l'acció policial -governa amb el PSC- però parla de "males praxis".
"Ahir escoltàvem al Ministre de l'interior -continua- afirmar que la policia té el monopoli de l'ús de la força, que s'havia actuat amb proporcionalitat i que les imatges i les denúncies que s'han fet sobre casos de mala praxi policial són totes falses".

"Sóc la primera que durant tota la setmana he reconegut la dificultat en que s'ha hagut de desenvolupar la tasca policial i que no es poden fer generalitzacions. Però precisament perquè el ministre té raó i en un estat democràtic la policia exerceix el monopoli de la força, cal ser exemplar i no s'ha de tenir por d'investigar possibles casos de males praxis", insisteix.

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#42 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 21/10/2019 - 11:30

Y después de..."escoltar els joves dels aldarulls" cojes la escoba y bajas a limpiar la mierda que "tus chicos"han dejado en la calle... ¡so pedorra...!

#41 botifler1914, Waterpus, 21/10/2019 - 10:28

Otra ocasión de estar callada que desaprovechas, calla cuando debe hablar y habla cuando debería callar.
Del soufle hemos pasado a la pastilla efervescente.

#40 Alejandro, Villadecans, 21/10/2019 - 08:15

Lo que hay que ver, una que se dice de izquierdas y radical pidiendo la libertad de los de derechas más bien ultraderecha catalana que además de saltarse las leyes que les dieron la gana y de llevar décadas explicando Catalula, se la querían quedar en propiedad para seguir robándonos sin preocupaciones de ser detenidos

#39 Tv3% Live, Queralbs sur Pujol, 21/10/2019 - 03:44

Barcelona con amigos/alcalde como la COLAU .... no necesita enemigos.
Pobre Barcelona., castigada por su propia pre-potencia y la vagancia generalizada.

#38 Sergi Sergio, Barcelona, 20/10/2019 - 23:51

Le estan destrozando y quemando la ciudad y esta trepa colosal no hace nada y cada vez que abre la boca es para cagarla mas y mas, vergonzoso.