Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2016. 11:40h.

Colau 'descafeïna' el Born

Passarà a ser un Centre de Cultura i Memòria

Colau 'descafeïna' el Born

Una protesta contra el canvis al Born

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte #BCNMemòries, que inclou que el Born Centre Cultural passi a dir-se El Born, Centre de Cultura i Memòria “per destacar el seu passat de memòria col·lectiva”. “La memòria històrica no és només una qüestió museística sinó un dret civil bàsic”, ha destacat en aquest sentit Gerard Pisarello.

L’Ajuntament ha reivindicat que “cal recuperar la memòria històrica dels barris amb les entitats i els veïns i les veïnes. Volem treballar en xarxa”. També ha remarcat que “la política del Comissionat #BCNmemòries no té límit cronològic”. El comissionat Ricard Vinyes, ha recordat que “la memòria no és allò que hem viscut, sinò allò transmès".

D’altra banda, també han explicat que “volem fer del MUHBA un centre de recerca obert a tothom per apropar la història de la ciutat als ciutadans i les ciutadanes”. “Promourem l'us d'equipaments culturals i històrics com l'Arxiu Històric, el Servei d’Arqueologia de BArcelona, el Monestir de Pedralbes i el Castell de Montjuïc”, han indicat, així com la creació de "Memòria insubmisa", un inventari de llocs vinculats als moviments populars democràtics entre els segles XIX i XXI.

El criteri que sustenta la política memorial del Comissionat és “considerar la memòria com un dret civil que ha de garantir la participació de la ciutadania en la construcció de la imatge del passat”. Entre els objectius del Comissionat “hi ha el d’incrementar  i expandir les memòries del passat democràtic popular, ostensiblement deficitari a l’espai públic malgrat el significat positiu que ha tingut en la construcció de Barcelona”. 

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Protágoras, bcn.España, 11/02/2016 - 17:21

La "memoria histórica" debe servir para identificar las nuevas formas de opresión (que siempre reaparecen con cara distinta), no para obtener ventajas para los que se reclaman herederos de los agraviados

La memoria de la primera1/2 siglo XX nos da muchas pistas de lo que está sucediendo en Cataluña

#11 Sergi González, La Xamora, 11/02/2016 - 13:58

De què us lamenteu, quintacolumnistes i neofalangistes. Perquè suposo que existiu!!.
O, és un reclam de E-Notícies.

Visca la República Catalana. No escolteu la remor!!

#10 Dinero al contenedor, a ver quien se lleva los ? del montaje, 11/02/2016 - 13:56

Osea dinero público a la basura. Y mientras los hospitales pidiendo ayuda y los mendigos y los top Manta los envía a Renfe ella y la Gene. Perfecto. Más demagogía a toneladas y dinero tirado para la memoria selectiva.Cuanto rinde hablar de Franco.

https://www.youtube.com/watch?v=L52ilefo5go

#9 Josep-Maria, Barcelona, 11/02/2016 - 13:35

Aquest canvi no s'hauria pogut fer sense els vots del PSC, cosa que e-notícies obvia.

#8 Pepón, Bcn (España), 11/02/2016 - 13:02

Colau mala catalana