Publicitat
Política · 15 de Juny de 2020. 10:25h.

Colau esmena Jéssica Albiach

Barcelona no retirarà l'estàtua de Colom perquè és "una icona"

Colau esmena Jéssica Albiach

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha afirmat en una entrevista a El món a RAC1 que no retirarà l'estàtua de Colom, l'ha definit com una "icona" de la ciutat i ha explicat que la majoria d'experts aposten per mantenir-la amb "una explicació crítica".

Colau s'ha referit d'aquesta manera al debat sorgit després que la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, hagi dit aquest cap de setmana que seria una "bona mesura" que Barcelona desmuntés l'estàtua de Colom i hagi lamentat l'existència d'un "racisme institucional" al país.

"Aquesta estàtua és una icona de la ciutat de Barcelona, per bé i per mal, amb tot el que implica" ha assegurat l'alcaldessa, i ha recordat que "forma part de la memòria, crítica, de la ciutat de Barcelona".

Ada Colau ha exposat que "tots els experts en memòria democràtica que hem consultat veuen més interessant poder deixar l'estàtua forma crítica i que hi hagi una explicació". En aquest sentit, ha dit que "un dels plantejaments que ha tingut més èxit entre els diferents experts és que es pugui mantenir amb una explicació crítica, de quina ciutat responia, amb un poder burgès amb una determinada visió del món..."

Finalment, ha assenyalat que "es pot fer amb una placa, una exposició al voltant de l'estàtua... hi ha diferents maneres". "És un debat que va començar fa temps i que volem seguir fent amb els col·lectius antiracistes i els experts en memòria democràtica", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#19 Galba, Barcelona, 16/06/2020 - 20:13

Barcelona no es pot permetre tenir al ajuntament a analfabets/analfabetas funcionales que no saban que conceptes com racisme, supremacisma, dereta, esquerra, faixisme, genocidi... no existian al s. XV. Estem ben arreglats, senyors!

#18 Galba, Barcelona, 16/06/2020 - 20:07

"Experts en memòria històrica". I això on s'estudia? A quina universitat? O es un titol auto-otorgat per una colla de semi-analfabets que xupan de la mamella?

#17 Protágoras, bcn.España, 16/06/2020 - 12:10

Muchos pueblos han sido conquistadores y conquistados; España por romanos fenicios... Los Incas conquistaron Bolivia y Ecuador, después los españoles los conquistaron a ellos.
Los antepasado de los Incas o de los mejicanos actuales, fueron victimas pero antes fueron verdugos. De su condición de verdugos es de lo que no hablan nunca los progres.

#16 Catapléxico me he quedado, BcN, 16/06/2020 - 09:05

LOL. Experts en què? Identificació d'icones"

#15 Jesús Méndez, BCN, 15/06/2020 - 18:12

Con lo bien que estaban los nativos americanos esclavizando y asesinando a otras tribus.