Publicitat
Política · 24 de Gener de 2018. 19:33h.

Colau evita demanar disculpes pel cas Rodrigo Lanza

L’alcaldessa no fa cap referència a 'Ciutat Morta' davant els comandaments de la Guàrdia Urbana

Colau evita demanar disculpes pel cas Rodrigo Lanza

Acte de benvinguda als nous comandaments de la Guàrdia Urbana (foto: Ajuntament de Barcelona)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha evitat demanar disculpes pel cas Rodrigo Lanza durant l’acte de benvinguda als nous comandament de la Guàrdia Urbana que s’ha celebrat aquest dimecres al consistori barceloní. Lanza va ser condemnat a presó per deixar tetraplègic un agent l’any 2006 i va ser un dels protagonistes del documental ‘Ciutat Morta’, on s’acusava la Guàrdia Urbana de muntatge policial per culpar-lo dels greus fets.

Ada Colau va assegurar llavors que Lanza era víctima de “la corrupció policial” i va tractar-lo d’“heroi anònim”. De la seva banda, l’actual tinent d’alcalde, Jaume Asens, va denunciar en aquell moment la “banalització de la tortura i impunitat dels crims d'Estat”. L'aleshores advocat defensor del condemnat també va criticar “el paper de comparsa dels jutges”.

90835-22767-tuits.jpg

Precisament, Lanza va ser detingut el passat desembre a Saragossa per agredir un home -natural de Terrassa- que duia uns tirants amb la bandera espanyola. La víctima va ingressar a l’hospoital amb gravíssimes lesions cerebrals i va morir dies després.

Colau ha evitat referir-se al capítol de Lanza aquest dimecres davant els nous comandament de la Guàrdia Urbana. En tot cas, s’ha referit al cos policial com “un gran equip de persones que treballeu per la seguretat i el be comú de Barcelona”.

“L’estima que us heu guanyat per part dels barcelonines i barcelonines no és gratuïta. Us l’heu guanyada a pols. I especialment en aquest any 2017 extremadament complicat que hem deixat enrere, heu demostrat la vostra gran professionalitat, la vostra vocació de servei i, sobretot, la vostra gran humanitat”, ha assegurat l’alcaldessa.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 155, Tabarnia del Llobregat, 25/01/2018 - 12:20

Desenmascaremos a Fernando Esteso , alias Ada Colau , es él, lo sabemos, no cuela.

#7 Que pena de raza humana, Barcelona, 25/01/2018 - 09:45

Que asco dan los colectivos. Todos ahí posando junto a la persona que si pudiera los dejaba en el paro a todos. No se puede caer más bajo.

#6 Tom, Barcelona, 24/01/2018 - 20:27

Esta tipe ja también está en el ocaso de su omnipresencia política, pronto su partido será minoritario y no revalidará como alcaldesa de nuestra querida ciudad.
Ella, fuigdemont y el astut habrán cerrado la etapa más negra de la historia política de Cataluña desde Companys

#5 Alejandro, Barcelona, 24/01/2018 - 20:24

2) ..con rotura de los dedos de la mano por la policía y, luego se descubre que ambas cosas son falsas. Alcaldesa: con este bagaje, cómo la vamos a creer? ¿qué credibilidad le vamos a dar a cualquier cosa que diga? Colau: antes de meterse a defensora de nadie ha de saber muy bien a quién defiende.

#5.2 Tabarnia is not Catalunya, Osetia del sur, 25/01/2018 - 10:05

Jjjj.....q mítica la Martetas Torrecilla....Jjjj...la tipa fuera de sí....pareu de tocarme las tetaaaaas...Jjjj

#4 Alejandro, Barcelona, 24/01/2018 - 20:20

Colau no da ni una del derecho. Defiende a un individuo ,R.Lanza, elevándolo a héroe anónimo,ahora ha resultado que el "héroe"es un asesino; Luego Colau se hace eco,portavoz y defensora de una que dice haber sido agredida sexualmente y sufrido rotura de los dedos, por la policía,