Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2019. 10:04h.

Colau fa l'ullet a l'independentisme

Envia una carta a Juncker, Tajani i Tusk per reclamar un "judici just" per als presos

Colau fa l'ullet a l'independentisme

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker; del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i del Consell Europeu, Donald Tusk, per reclamar un judici just als líders independentistes presos.

Colau considera que el judici "representa el fracàs de la política, entesa com un espai de diàleg i de negociació, i la delegació de la solució d'un problema eminentment polític a instàncies judicials".

A la carta enviada ahir, a la qual ha tingut accés Europa Press, ha alerta que, si aquest judici acaba en sentències condemnatòries, la decisió difícilment servirà per reconduir el problema i creu que reforçarà la polarització. En aquest sentit, Colau considera que la condemna no servirà per construir una sortida negociada i també ha assegurat que l'extrema dreta espanyola utilitza el judici "com a altaveu per difondre el seu ideari d'odi i obtenir rèdits electorals".

L'alcaldessa de Barcelona ha destacat que la presó provisional per als polítics independentistes suposa "una vulneració dels drets de les persones encausades a preparar una defensa activa, i que els delictes que s'imputen són desproporcionats". A més, ha aprofitar per remetre la declaració institucional aprovada pel consistori en què s'exigia un "judici just i imparcial".

També informa els principals dirigents de la Unió Europea que el 20 de febrer ha convidat un grup de membres del Parlament Europeu per fer un seguiment del judici a Madrid i acaba la carta recordant que les conseqüències d'aquest judici són d'interès per al conjunt de les institucions europees.

D'aquesta manera, Colau ha insistit que el judici del Procés afecta a Europa pel que fa a la seva estabilitat política -en un moment d'"auge del populisme xenòfob"- i el ple reconeixement dels drets humans i les llibertats democràtiques que han permès la construcció de la Unió Europea, segons defensa l'alcaldessa de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Mefisto, Barcelona , 09/02/2019 - 23:57

AQuesta tia faria strip-tease a la plaça Catalunya perquè la votessin!

Ja no se la creu ningú!

#20 Capit@n España, Purgandus populus!!, 09/02/2019 - 18:44

Esta Sra. es alcaldesa o Segretaria General de la ONU??

#19 Neferu, Barcelona, 09/02/2019 - 17:52

Qué cinismo y qué poca vergüenza demuestra tener esta mujer al decir que los juicios a los que atentaron contra la democracia no cuenta con garantías jurídicas.Habla del odio de la ext. derecha. Sra, yo nunca he visto difundir tanto odio como el que se difunde en Catal. desde TV3,Rac1, Anc, y hasta del MHP Torra. Colau: TIC; TAC; TIC; TAC

#18 Juanico, Bcn, 09/02/2019 - 16:50

PARLAR D'UN JUDICI JUST NO ES FER L'ULLET A L'INDEPENDENTISME.

Es pot ser no independentista i portar un llaç groc.

Com li agrada als nacionalistes esla yolistes més rancis batrejar conceptes....

#16 H22, barcelona, 09/02/2019 - 13:04

Colau y ERC ya tienen pactado apoyarse mutuamente en la próxima legislatura, quien quede primero alcalde. Y el PSC de aguantavelas