Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2019. 19:30h.

Colau no aconsegueix fer-se la foto amb el Papa

A tres mesos de les eleccions municipals

Colau no aconsegueix fer-se la foto amb el Papa

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la de Madrid, Manuela Carmena, i el director de l'entitat Open Arms, Oscar Camps, han tenído aquest divendres un s'encuetra privat al Vaticà amb el Papa Francesc. Colau, que no ha pogut fotografiar-se amb el Papa a tres mesos de les eleccions municipals, ha explicat després que en la reunió ha servit perquè els quatre participants coincidissin en que "és moment d'impulsar valors humanistes i no caure en els discursos de la por".

Colau i  Carmena d'altra banda, s'han reunit aquest dissabte a Roma amb alcaldes i regidors de les ciutats italianes de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Llatina i Palerm per tractar el tancament dels ports europeus del Mediterrani als migrants i el bloqueig de les embarcacions de rescat de diferents ONG. A la cita, auspiciada per l'oenegé catalana Open Arms, també hi han participat l'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve (Podemos).

En un manifest conjunt, i sota el títol "Crida d’alcaldes i alcaldesses per salvar Europa de si mateixa", demanen "la presència immediata d’ONG de rescat marítim a la zona SAR del mar Mediterrani, que s’aixequin els bloquejos administratius dels vaixells de rescat i que s'obrin els ports per a l'acollida humanitària".

“Hem de salvar Europa de si mateixa. Ens neguem a creure que la resposta europea davant aquest horror sigui la negació dels drets humans i la inacció davant el dret a la vida. Salvar vides és innegociable i no autoritzar les sortides dels vaixells o negar-los port d’arribada és un crim”, diu el manifest que han presentat de forma conjunta.

Colau ha recordat han mort ofegades 17.000 persones que “fugen de la guerra, de l’horror, de la tortura, persones que han mort en la frontera més mortífera de tot el món, que és el Mar Mediterrani” i ha expressat que "ens neguem a mirar cap a una altra banda, és una qüestió de drets humans, de democràcia".

L’alcaldessa ha dit també que com a ciutat de drets humans que és, fa 3 anys que “vam alçar la veu, que hem estat al costat de la ciutadania que s’ha manifestat massivament”, i ha denunciat que “avui, a Barcelona, la ciutat que va veure la manifestació a favor d’acollir les persones refugiades més gran de tota Europa, l’Estat espanyol ens obligar a mantenir bloquejat l’Open Arms mentre centenars de persones estan morint ofegades al mar Mediterrani".

"Això és inacceptable, insostenible en termes democràtics, i farem tot el que estigui en les nostres mans perquè l’Open Arms pugui sortir del Port de Barcelona així com la resta de vaixells retinguts a ports italians o ports espanyols", ha defensat Ada Colau.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#23 Resistencia , Flors i violes , 11/02/2019 - 21:22

Santiesteve, el que pasaba como gasto del ayuntamiento la gomina que gasta. Según él la utilizaba para actos oficiales. A ver que habrá pasado en este viaje...

Con el Papa habrán podido hablar de los valores familiares, al fin y al cabo los tres han enchufado a parejas/familia en sus Aytos.

Menuda colla, está también.

#22 Yolanda, Girona, 11/02/2019 - 16:04

Me hace mucha gracia que dos señoras como Colau y Carmena vayan a ver al Papa, cuando si pudieran eliminar la religión cristiana lo harían sin pensarlo (remarco: la cristiana, musulmana y otras no, eh? que son mucho mejores que la nuestra y más respetables..). Son dos impresentables!

#21 botifler1914, Sinitaca, 11/02/2019 - 14:16

Ni el papaflauta la quiere.

#20 La gran mentida cumbaià, Bcn, 11/02/2019 - 12:49

Tot aquest moviment "·salvador" al mediterrani no és altra cosa que un suport indirecte a les mafies. Certament cal evitar que ningú perdi la vida, pero és més cert que si no s'atura el trànsit de persones que paguen un embarcament sota falses promeses, el problema no tindrà fí. Primer cal veure on van a parar les ajudes en diners que desapar

#19 Culerdo, Basilea, 11/02/2019 - 08:28

Nefasta !!