Publicitat
Política · 9 de Juny de 2015. 14:51h.

Colau no vol multinacionals a Barcelona

L’alcaldessa electa diu que el seu model és “la petita empresa, els autònoms i el comerç de proximitat”

Colau no vol multinacionals a Barcelona

Colau, en una imatge d'arxiu

La futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mantingut una trobada amb els responsables de PIMEC, amb qui s’ha emplaçat a “obrir un calendari de reunions de treball” per establir una col·laboració fluida. “Sempre es parla dels empresaris com un subjecte únic i són les grans empreses les que tenen visibilitat. Nosaltres som molt conscients que el principal teixit econòmic local són els autònoms, el comerç de proximitat, la petita empresa, i aquest és el nostre model, el que defensem per a la nostra ciutat”, ha explicat Colau.

“Avui aquesta és una realitat no prou visibilitzada i que cal tractar amb el rang que mereix”, ha afegit en una atenció als mitjans després d’una reunió on han assistit també Gerardo Pisarello i Agustí Colom. En la trobada s’han tractat qüestions com “l’enfortiment de Barcelona Activa, l’aposta per sectors estratègics com la rehabilitació urbana i energètica, la reactivació dels polígons industrials i la voluntat de BComú d’implantar un segell de qualitat contractual”.

“L’Ajuntament ha de ser més proactiu incentivant les bones pràctiques empresarials perquè hi guanyi la ciutat”, ha assegurat Colau, qui ha coincidit també amb els responsables de PIMEC en la conveniència d’exigir a les empreses proveïdores del Consistori que “paguin a 30 dies, igual que fa l’Ajuntament”.

Sobre la preocupació dels responsables de Foment per preservar el “model d’èxit de Barcelona”, Colau ha demanat “responsabilitat als grans actors i representants institucionals, i que no generin alarmismes infundats”. “Si tot funcionés perfectament no hauria sorgit una candidatura que en 10 mesos ha guanyat les eleccions”, ha assegurat la futura alcaldessa de Barcelona, recordant que “algunes coses s’han fet bé, però moltes dades, com l’increment de les desigualtats, no parlen d’un èxit rotund”.

Per la seva banda, el president de PIMEC, Josep González, ha assegurat que “nosaltres no hem tingut en cap moment inquietuds ni neguits” sobre la victòria electoral de BComú. “Hem de donar el benefici de la confiança al nou Ajuntament i l’oportunitat de deixar que les coses funcionin. Treballàvem molt bé amb el Consistori sortint i estem tranquils que ho podrem seguir fent”, ha afirmat, després d’una trobada que ha qualificat de “cordial, instructiva, principi d’una bona relació que entenem que perdurarà en el temps”.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#28 Daniel L., Tàrrega, 10/06/2015 - 17:08

...I les multinacionals no volen Colau a Barcelona!

#27 Manolo, Barcelona, 10/06/2015 - 13:39

Siempre es bueno que entre aire nuevo de personas y políticas en un Ayuntamiento. Si bien despues de fichar a Marti (ex PSC, ex MES) empiezo a dudar

Esta pajarita me hace mas miedo que una "pedregada"

Demosle un tiempo para opinar, y sino

¡¡ Dios mío que cuatro años nos esperan¡¡

#26 Onofre, La Fullaca(Osona), 10/06/2015 - 12:32

Mercès Senyoreta Colau.Demá aniré a Barcelona a montar una botigueta de betes i fils.Donaré feïna a un aturat de la Seat

#25 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 10/06/2015 - 11:37

Il.lustríssima Alcaldessa de Barcelona: Porti-les a l´Hospitalet de Llobregat que l´altra alcaldessa estarà encantada perquè el nostre poble, en viu d´això. La qüestió és anar cobrant d´allà on sigui. Al capdavall Barcelona i l´Hospitalet no estan tan lluny com això.

#24 BCN, la ciutat dels pijoprogres, BCN, 10/06/2015 - 11:35

Es lo que pasa por votar a una comunista egocéntrica y megalómana sin estudios que ha ido dando tumbos por la vida y que dijo que NUNCA entraría en política. Una mujer que ha vivido parasitando al sistema al que ahora pretende reventar. De pena, pero en Cataluña las cosas son así de penosas....

#24.1 pepe, andorra, 10/06/2015 - 12:09

son de pena, pq alguien quiere q sean de pena, esta señora es el comodin del separatismo para evitar q el voto no nacionalista q venia pastoreando el psc en direccion separatista, no se despiste. BCN con esta al frente, se puede ir al carajo, ojala me equivoque. falta el comite de milicias antifasc