Publicitat
Política · 25 de Gener de 2016. 14:25h.

Colau prepara el salt a la Generalitat

L'alcaldessa de Barcelona impulsa la construcció d'un "nou espai polític" a Catalunya

Colau prepara el salt a la Generalitat

Ada Colau

Barcelona en Comú impulsa un debat intern "transversal" i obert als ciutadans per crear un "nou espai polític" a Catalunya, que uneixi a les esquerres més enllà de les sigles i del "partidisme" per representar el "canvi" iniciat en les municipals i consolidat el 20-D.

Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, que ha comparegut en roda de premsa al costat del cap de llista d'En Comú Podem, Xaiver Domènech, del diputat i membre de la Mesa del Congrés, Marcelo Expósito, i de la dirigent de l'executiva de BComú, Susana Segòvia.

Colau s'ha referit a "impulsar un espai polític necessari que no estava present" abans de la irrupció de Barcelona en Comú, que va guanyar les eleccions municipals a la capital catalana.

Un "espai", segons ha explicat, que no es basi en "coalicions ni en sopa de sigles, sinó sobretot que es caracteritzi per crear nous espais polítics amb protagonisme ciutadà en el qual la defensa dels drets socials, la lluita contra la corrupció i el dret a decidir estiguin al centre".

Colau ha exposat que “creiem que és el moment de fer un pas endavant per generar un espai ampli, transversal, on tothom es pugui sentir còmode, on tothom es pugui sentir reconegut, i que vagi més enllà de les coalicions i de les fórmules entre sigles tradicionals". 

Un lloc on hi podria tenir cabuda, ha dit, la "part més catalanista del PSC que se sent abandonada", després que aquest partit s'hagi desmarcat del dret a decidir del futur polític dels catalans, o també la CUP.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 Miquel, BCN, 26/01/2016 - 06:29

Alerta, ciutadans! Aquesta dona fa comèdia. És una actriu, i només vol un escenari per poder actuar. Ho va demostrar fent reverències als assistents la nit de les eleccions.

#16 Miquel, BCN, 26/01/2016 - 06:24

On el vol crear, aquest "espai"? A l'Ajuntament de BCN? Ja hi podrà trobar lloc? O potser vol dir que vol crear un nou partit (o coalició) polític? Diguem les coses pel seu nom!

#15 CUPaire, i COLAUista, 25/01/2016 - 22:22

SÍ ES POT !

CATALUNYA INDEPENDENT !!!!!!

JO VOTARÉ LA COLAU!

#15.1 En Caída Libre, barcelona, 25/01/2016 - 23:59

Zzzzzzzzzzzz....

#14 Cris, Bcn, 25/01/2016 - 21:21

Salta...Salta...Esto es un cachondeo. Aquí se forman partidos de la noche a la mañana, y seguro que ganan. No se porque se retiro Carmen de Mairena hoy seria su momento.

#13 IMPARCIAL, IMPARCIAL, 25/01/2016 - 18:44

primera Presidenta de la propera Repúblika Independent Katalana?

és possible !