Publicitat

Condemna ara "els fets de violència" després de sumprimir els antiavalots de la Guàrdia Urbana

Colau rectifica

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat "els fets de violència" que hi va haver dissabte a Barcelona com l'intent de cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent dins i ha donat suport al cos policial. "La violència mai està justificada, mai és el camí. Sobretot si posa en perill la integritat de les persones, com ha passat amb els incendis a Barcelona", ha sentenciat.

Aquestes declaracions contrasten amb la decisió de l'alcaldessa de suprimir la unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana el 2018 i crear una altra unitat de característiques i funcions similars.  El 14 de febrer de 2019, el consistori barceloní va aprovar "la modificació de l'organigrama de la Gerència de Seguretat i Prevenció en l'àmbit de la Guàrdia Urbana". En aquest sentit va decidir "extingir la Unitat de Suport Policial de la Divisió de Seguretat i Investigació de la Gerència de Seguretat i Prevenció".

Al mateix temps va anunciar la "creació de la Unitat de Reforç per a les Emergències i Proximitat adscrita a la Divisió de Seguretat i Investigació de la Gerència de Seguretat i Prevenció". Entre les funcions que li van ser atribuïdes consta la de "col·laborar amb les forces i cossos de seguretat en la protecció de manifestacions i en el manteniment de l'ordre en grans concentracions humanes", com és el cas.

Aquest nou organigrama tenia com a "tasques específiques" assegurar "la convivència i la seguretat ciutadana", així com la "prevenció i gestió d'emergències". També actuar com a reforç en "dispositius de seguretat en espais o esdeveniments d'especial complexitat o risc". També "protegir les autoritats municipals i els actes, espais públics i edificis en situació de risc especial", entre altres funcions.

 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 02/03/2021 - 10:05

El amo le dice que condemne los actos violentos un cuarto de més mas tarde, para no deteriorar al partido, por supuesto. No por el bien de la ciudadanía, a qué partido populista le importa la gente realmente?

#11 Neferu, Barcelona, 02/03/2021 - 09:14

Vergüenza de alcaldesa y de políticos que, primero les dan alas a los violentos donde admiten hasta a anarquista italianos, y cuando ven que con sus alas vuelan demasiado lejos, que son incontrolables, deciden quejarse para quitarse responsabilidades pero tranquilos, que solo son palabras, porque gestos para pararlos, ni uno, solo palabras.

#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/03/2021 - 09:10

Ya se sabe que a los delincuentes nunca le han gustado los antidisturbios.

#9 Alcoberro´s, Barcelona , 02/03/2021 - 09:01

Si de verdad hubiera una investigación de los hechos, quizás nos llevaríamos más de uno una sorpresa de quien lo ha promovido todo.

#8 Margarita, Pallejà, 02/03/2021 - 07:31

son maravillosos, pues nada, votarla o votarles.
Cada contienda electoral va a menos. El PSC caerá con ella. Time to time.
Debería haber condenado con anterioridad en el primer ataque a la Guàrdia Urbana.
Ese desazón, desánimo, desmotivación, desafectación, irá en detrimento de la seguridad y prosperidad de la ciudad, no mimar a su policía.