Publicitat
Política · 15 de Gener de 2021. 13:31h.

Colau se'n va anar per Reis en plena alerta per la nevada

L'alcaldessa de Barcelona es va desplaçar a un poble d'Olot per passar el cap de setmana amb la família

Colau se'n va anar per Reis en plena alerta per la nevada

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat que va marxar a una casa de rural d'un poble d'Olot per Reis després que un usuari de Twitter denunciés que "mentre Catalunya estem confinats, Ada Colau va necessitar l'ajuda de veïns de Sant Iscle de Coll Tort, terme municipal de Sant Feliu de Pallerols perquè el seu servei de seguretat, pogués arribar on era ella passant el cap de setmana amb família".

Aquest mateix usuari explica en un fil que "veïns de l'esmentat municipi van netejar els accessos de neu, perquè el seu servei de seguretat pogués arribar". "Tot això va passar diumenge 10 van prohibir la gravació d'imatges per no fer pública la notícia, tu no pots veure familiars i ells es salten els confinaments", critica.

Colau ha contestat un tuit del diputat de JxCat, Francesc de Dalmases, que "el meu nucli familiar estava a una casa rural de lloguer des de Sant Esteve i jo m'hi vaig reunir per reis, per tant, d'acord amb normativa" i ha al·legat que "no vaig marxar de cap de setmana ni em vaig saltar el confinament". L'alcadessa va marxar abans que entrés en vigor el confinament municipal, el 7 de gener, però quan ja s'havia anunciat aquesta mesura.

El grup municipal de Junts per Catalunya han registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern municipal per saber "com justifica l'alcaldessa la sortida de Barcelona en uns moments en que les famílies de tot el país estan limitant la seva mobilitat", i anuncien que exigiran "assumpció de responsabilitats".

El regidor Jordi Martí ha recordat que l'arribada del mal temps per la irrupció de la tempesta Filomena estava anunciada amb molta antelació; fins al punt que el dia 5 al matí, l'Ajuntament de Barcelona va acordar activar en fase d'alerta el Pla municipal d'emergència per Neu i Gel, que va estar en vigor fins al matí de diumenge passat, dia 10. Colau és la màxima responsable de la direcció dels plans d'emergència municipals.

"A més a més", ha afegit Martí, "ens trobem en el marc de les restriccions de mobilitat que ha dictat el Procicat de la Generalitat des de fa setmanes per aturar la pandèmia per la Covid-19, i que demanen a la ciutadania que restringeixin tot el possible els seus trasllats". "Estem davant d'una actitud absolutament irresponsable per part de l'alcaldessa Colau, i és un molt mal exemple per a tothom que en plena pandèmia, i enmig d'una emergència per causes meteorològiques decideixi marxar de la ciutat, i necessiti, finament els seus escortes i els veïns de la zona per poder tornar".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 Cabirol, Tona, 16/01/2021 - 13:42

¡ se' n va anar, i per desgràcia a tornat!

#20.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/01/2021 - 17:55

Ahí está el tema. El problema no es que se fuese a Olot. El problema es que ha vuelto.

#19 Albert, El masnou, 16/01/2021 - 12:14

Dons vinga, per aquesta impresentable multa de 300 a 600.000 euros !!!!!

#18 Daniel, Tokio, Texas, 16/01/2021 - 00:28

A lo que me parece demencial es el servilismo. Los vecinos se ponen a quitar nieve para que pase su escolta y asienten ante la orden de no filmar... El caciquismo no desaparecerá nunca, por lo visto. Solo falta que laman las botas de la alcaldesa y de los escoltas.

#18.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 16/01/2021 - 17:56

Estamos en una sociedad cada día más aborregada.

#17 A., Barcelona, 15/01/2021 - 22:18

Pocavergonya. Esquerra caviar. I després es queixaran quan pugi VOX.

#17.1 Lloren, Llagostera, 16/01/2021 - 13:53

No tindrán pas temps de queixar-se. Haurán de fotre el camp del país corren i sense mirar enrera.

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 15/01/2021 - 20:45

Lo habitual, los gobernantes dirigentes hacen lo que les sale de la entrepierna mientras el resto de ciudadanos a callar, pagar y obedecer.