Política · 23 de Març de 2009. 19:58h.

Colom acusa un dirigent romanès de "militar al PSC"

L'Associació Romanesa de Catalunya qüestiona la Casa de Romania sota l'aixopluc de CDC

Colom acusa un dirigent romanès de "militar al PSC"

Àngel Colom, a un acte de CDC a Martorell

El president de l'Àmbit d'Immigració de Convergència, Àngel Colom, ha replicat les crítiques de l'Associació ASOCROM a la posada en marxa d'una Casa de Romania a Catalunya vinculada a CDC. Colom ha manifestat la seva “sorpresa pel nerviosisme dels socialistes” i ha pecisat que “l’Associació ASOCROM, és una de tantes associacions romaneses que hi ha a Catalunya, i per tant no es pot erigir en portaveu de tota la comunitat romanesa. Cal precisar també que el president d’aquesta associació és militant del PSC i, per tant, gens neutral a l’hora d’emetre opinions”.

“Convergència -ha insistit- ha donat ple suport a aquesta iniciativa cultural que s’emmarca en la Casa Gran del Catalanisme. Per això, les activitats d’aquesta Casa de Romania es faran en aquesta seu de l’Esquerra de l’Eixample. Convergència i la Casa gran sempre respectaran la independència del món associatiu i cultural, tant de Catalunya com dels nous catalans”.

D’altra banda, el portaveu del procés constituent de la Casa de Romania de Catalunya, el periodista Florín Bojor, ha manifestat que “aquesta és una iniciativa d’una part de la societat civil dels nous catalans que viuen a Catalunya i està oberta a tothom, sense acceptar que pugui ser manipulada per ningú. Nosaltres no hem de dependre ni del govern de Romania ni del govern tripartit. Som part de la societat civil i demanem respecte a la nostra independència, cosa que la Casa Gran del Catalanisme ens garanteix”.

La seu de Convergència l’Esquerra de l’Eixample (Consell de Cent, 113 de Barcelona) acollirà aquest dimarts (19.30h), la creació de la Casa de Romania de Catalunya. La iniciativa ha partit de quatre associacions de romanesos (Associació Cultural Romanesa Catalana, l’Associació Romanesa de Parets del Vallès, l’Associació Romanesa d’Arbúcies i l’Associació de Metges Romanesos d’Espanya) amb el suport de l’empresa Soldaron, una de les més importants empreses amb capital romanès que hi ha a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Fina, Girona, 24/03/2009 - 12:42

Permeti que li digui que lo seu no és normal. Del PSC? Potser, sí. I el sol surt cada dia. I què...Ai, senyor, aquest del PI ique ara es fa PIPI a can Conver

#10 Socialistes lladres de catalunya, Hospitalet de Llobregat, 24/03/2009 - 11:53

Els Sociates comprant Inmigrants? si ja ho van fer amb arabs no fa 4 messos!!!, d'aquesta escoria de lladregots (recordem els 40 millons en informes "perduts") m'espero quasevol barbaritat.

#9 sulfuro sulfuro, Barcelona, 24/03/2009 - 10:50

El espectáculo de partidos a los que importa un bledo el bienestar de los inmigrantes, cuando no tienen ideas claramente xenófobas, como la Sra Ferrusola, por hacerse con su voto y/o convertirles al catalanismo es tristemente politporno duro.

#8 Jorge, L'H, 24/03/2009 - 10:23

He detectat que e-noticies em censura, en canvi ha deixat passar varis missatges d'un tal 'cat is not spain' absolutament xenòfobs i nazis...és la nova linea editorial d'e-noticies???

#7 ccc, bcn, 24/03/2009 - 09:20

aquests inmigrants acavarant votant a espanya, si no ells els seus fills, i això és lògic i just.
Trobo una mica extrany reclamar la independència d'una associació q cmparteix seu amb un partit polític, son lliures de fer-ho però dir-se independents?