Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2020. 19:50h.

Com afluixa Òmnium

De “seguirem dempeus per fer la República” a demanar l’amnistia

Com afluixa Òmnium

Jordi Cuixart

Òmnium Cultural demana al Govern espanyol l’amnistia per als líders independentistes empresonats pel procés en un manifest en el que no exigeixen la independència ni el dret a l’autodeterminació. “Creiem imprescindible que s’anul·lin totes les causes obertes arran de la judicialització del procés”, reclama.

“L’amnistia per a totes les persones perseguides judicialment arran de l’anomenat 'procés sobiranista'. És un pas imprescindible per enfortir l’aposta pel diàleg”, assenyala l’entitat independentista. També aposta per una “negociació sincera” amb l’Executiu central per “pactar una solució real”.

Òmnium vol que “els ciutadans de Catalunya puguin decidir lliurement el seu futur polític”, però sense exigir un referèndum. L’entitat sobiranista ha passat d’afirmar que “seguirem dempeus per fer la República” a impulsar un manifest en el que no parla d’autodeterminació.

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, un dels líders independentistes condemnats pel Suprem, va afirmar durant la Diada del 2017 que Catalunya és “un país que ja s’ha autodeterminat” i “avança decididament cap a la seva llibertat”.

“No defallirem en la lluita per un país millor”, “seguirem dempeus per fer la República” i “això ja no ho atura ningú”, va assegurar en un acte de campanya de l’1-O. Cuixart va manifestar el mateix dia del referèndum que “ningú podrà contra les nostres llibertats nacionals”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Coque, El centro de Tabarnia, 06/02/2020 - 10:01

Ni olvido ni perdón. Continua en prisión

#3 arm, figueres, 06/02/2020 - 08:40

no digue-ho sempre que ho tornareu a fer, perque voleu l amnistia per tornar-ho a fer? us haurieu d aclarar si voleu tornar-ho a fer o no ? i deixar d enganyar a la gent

#2 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 05/02/2020 - 22:28

El doctor ya ha tenido un aviso con la subida del salario mínimo y la revuelta del campo. Ya irá aprendiendo que lo que no puede ser, no puede ser, y además es imposible, si quiere seguir de falconetty.

#1 @StopSeparatismo, Barcelona, 05/02/2020 - 21:29

A todos estos folkloricos habría que decirles fuerte y claro que basta ya de politzar la justicia...