Publicitat
Política · 27 de Gener de 2014. 13:24h.

Com aturar la consulta?

El PPC segueix sense explicar el pla de Rajoy

Com aturar la consulta?

Camacho, amb membres del Govern espanyol, entrant a la convenció

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha valorat avui en roda de premsa la convenció celebrada pel seu partit aquest cap de setmana i ha assegurat que ha estat un èxit pel "grau de participació, la presència del president del Govern espanyol i els convidats de la societat catalana".

Camacho ha manifestat que ara presentarà una sèrie de propostes en matèria de regeneració política, la reducció de les llistes d'espera i la llei d'emprenedoria, però les seves manifestacions han estat en la línia de l'esmentada convenció: "El PPC no vol frontisme", "els catalans no es mereixen un Govern que vol trencar amb Espanya", "el procés sobiranista és un procés estèril", entre d'altres.

La dirigent 'popular' ha insistit que "no es dialoga sobre il·legalitats" i ha recordat que "el senyor Ibarretxe també va posar data a un referèndum" en al·lusió al final de la carrera política del lehendakari.

Sánchez-Camacho ha fet fins i tot una crida al "sector moderat de CiU" en referència a Unió perquè "la proposta del senyor Mas és una proposta enverinada".

Quan e-notícies li ha demanat com es podia aturar "tècnicament" la consulta, ha respost que “el senyor Rajoy ha tingut l’habilitat de mantenir-se serè i prudent davant les provocacions d’alguns”. En aquest sentit, preguntada sobre si es pot inhabilitar Mas o suspendre l’autonomia ha comentat que “això és el que volen alguns”.

“El pla del president del Govern és un pla molt extens i molt ampli. És evident que té un compromís i un pla, que és dir la veritat i no caure en les provocacions i en les imposicions que algú ens vol imposar”, ha afegit abans de dir que “el senyor Mas sap que no pot posar cap urna perquè és il·legal i en el mateix moment de la convocatòria del referèndum es posaria un recurs davant el Constitucional”.

“La posició del PP és la posició majoritària i la posició legal i jurídica possible, i també és la posició del PSOE perquè en el marc de la nostra Constitució no es pot fer un referèndum il·legal, així que representem la majoria del poble de tot Espanya”, ha reiterat.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha manifestat en aquesta línia, durant la roda de premsa després de l'executiva, que "Rajoy no té un pla". "A l'hora de la veritat aquest pla no existeix". En la seva opinió, "ha vingut aquí a alimentar la confrontació"

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#19 valencia, valencia, 29/01/2014 - 16:44

por supuesto que no hay plan de rajoy. no lo necesita los catalanes pueden hacer cualquier consulta. si no esta dentro de lanstitucion es ilegal. ningunpais del mundo aceptara a un pais naciso de la ilegalidad. puede rajoy puede suspender la autonomia?? SI y nadie puede decirle que es ilegal

#18 joan, barcelona, 29/01/2014 - 13:23

semblen (els dolens es clar) de duelo en ok corral

#17 xavi, barcelina, 27/01/2014 - 23:32

Inclús sense la Cospedal en primer plànol la foto em genera pànic. Però Espanya els vota...

#16 ernest , barcaldo, 27/01/2014 - 21:36

joan, siempre he sospechado de ver tanto comentario en contra de Mas y la independencia.

Huelen a CNI.

#15 Dilluns, barcelona, 27/01/2014 - 20:15

Aquests peperos del cap de setmana passat semblaven "La banda de Marianico... dando el pésame a la pobre Alícia" que estava com un flam caducat... i no com un Plan.
Però qui els assessorà a aquesta gent? I a més, parapetats a la sobrediagonal i fent parlar els del Circulo Eqüestre. Glups!