Publicitat
Política · 30 d'Abril de 2020. 17:57h.

Com CDC ficava la mà a la caixa

Delicte continuat de tràfic d'influències

Com CDC ficava la mà a la caixa

Artur Mas i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu

El Tribunal Suprem ha ratificat que “hi ha prova suficient” per acreditar la comissió d'un delicte continuat de tràfic d'influències per part de Convergència Democràtica de Catalunya. La sentència confirma que les comissions de Ferrovial a canvi d'obra pública “es pactaven amb el tresorer de CDC”, qui es comprometia a obtenir “l'adjudicació per l'import pactat a través de les diverses administracions que aquest partit governava”.

Ferrovial abonava el percentatge pactat a CDC mitjançant “lliuraments en efectiu als tresorers d'aquest partit, bé a través de simulats convenis amb la Fundació afí Trias Fargas (després CatDem), bé abonaven factures de serveis i obres prestats a Convergència com si haguessin estat prestades a Palau”.

El tribunal afegeix que el tresorer de CDC es valia de “la seva posició en el partit, ja sobre responsables polítics (autoritats), ja sobre concrets funcionaris”. “Tot això, amb la intermediació dels responsables del Palau, que ofereix l'entramat d'aquestes institucions, perquè el trànsit i l'abonament de les comissions per l'obra així adjudicada romangués ocult”, detalla la sentència.

També ha quedat acreditat que els responsables de Convergència, Ferrovial i el Palau de la Música eren coneixedors de les operacions perquè “fluís els diners de Ferrovial a CDC”, executant les obres públiques acordades.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#15 Pere, Barcelona, 01/05/2020 - 09:44

Nuestro adn es superior.
Somos los mejores.
Viva la REPUBLIQUETA.

#14 Sarola, Castelldefels, 01/05/2020 - 07:03

" A partir d'ara serem nosaltres qui parlarem d'ética "- Nicolae Ceausescu al 01/12/1.986

#13 Sarola, Castelldefels, 01/05/2020 - 07:01

" A partir d'ara serem nosaltres qui parlarem d'ética "- Nicolae Ceausescu al 01/12/1.986

#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 30/04/2020 - 23:51

I aixo que al tribunal jutjador hi havia algun il.lustre magistrada gens al.lergica a la ideologia d´aquest sindicat del crim.

Pero es que era metafisicament impossible negar que allo que la nostra admirada premsa autoctona describia com Sector Negocis per no ofendre als dispensadors del pinso era tot un engreixat i eficientissim clan criminal.

#11 Neferu, Barcelona, 30/04/2020 - 21:19

Los amos de la Dinamarca del ser están podridos, apestan. Estos son los que se pasan el día dando lecciones de todo lo que ellos carecen. Por eso este empecinamiento de la independencia. Ellos controlaría a la justicia y tendrían las manos libres para seguir robando impunemente . ¡¡Hijos de la gran!!!!

#11.1 Neferu, Barcelona, 01/05/2020 - 11:26

Perdón por el lapsus. Quise decir Dinamarca del sur