Publicitat
Política · 28 de Gener de 2019. 09:35h.

"¿Com ens poden dir colpistes?"

Junqueras: "la gent cantava el Virolai i regalava clavells a la Policia"

"¿Com ens poden dir colpistes?"

L'exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en una entrevista a El món a RAC1, s'ha preguntat "¿com ens poden dir colpistes! A nosaltres? Però si hem dedicat la vida a cuidar les escoles, la nostra gent gran, a distribuir la riquesa, a vetllar pel bon funcionament de l’economia? Estem convençuts que tothom sap la veritat".

"Com poden parlar de fets violents si la gent cantava el Virolai i regalaven clavells a la Policia? En quin estat democràtic es pot parlar de rebel·lió cantant a la mare de Déu i regalant flors a la Policia? És una mica frustrant defensar una evidència com aquesta", ha lamentat.

"Com és possible que l’extrema dreta ens acusi a nosaltres, que ens agrada obrir nous instituts, que treballem per ensenyar àrab i xinès a les escoles, que ens preocupem pels serveis públics? Com s’entén que ens acusi un partit d’extrema dreta?", ha insistit. "Nosaltres no hem de dir res de nou. Explicarem el que sabem: no som violents i, per tant, no hi va haver violència al Departament d'Economia", ha remarcat.

D'altra banda, ha explicat que "estem estudiant si declarar o no en català. Per mi, el problema pot ser més aviat de tipus tècnic. Per exemple, si la traducció és simultània o consecutiva, perquè ens pot fer perdre el fil a tots plegats. Crec que ens hem d’explicar".

Sobre si és partidari o no d'aprovar els Pressupostos, ha demanat "fem-ho al revés: pregunti als socialistes a canvi de quina partida pressupostària estarien a favor que els empresonessin". Tot i això, ha recordat que "ni Pedro Sánchez ni l’actual govern espanyol del PSOE han estat qui ha pactat amb l’extrema dreta a Andalusia. Ells no ho han fet. Ells no han homologat l’extrema dreta a Andalusia. En canvi, sí que ho han fet Ciutadans i el PP”.

Finalment, pel que fa a la decisió de Puigdemont de portar la mesa del Parlament al TC, ha tret ferro i ha considerat que "a vegades, donem a les coses una dimensió molt més gran de la que realment tenen". "Amb Puigdemont ens parlem a través de determinades persones de mútua confiança. Em consta que ell també ha rebut la meva. Compartim objectiu i estratègia per arribar a la república", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

113 Comentaris

Publicitat
#80 Tirant, Bcn, 29/01/2019 - 20:36

A part de les "lleis de desconnexió" que el CGE ( Consell de Garanties Estatutàries), els lletrats del Parlament i tota l'oposició van advertir de la seva IL·LEGALITAT ... Com qualifiques la Declaració Unilateral d'Independència del 27 d'octubre, Junqueras? ... Aquest mig-capellá és la hipocresia i l'engany personificats.

#79 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 29/01/2019 - 17:54

Y en mayúsculas oiga,golpistas de libro,ahora toca apechugar con lo que venga.

#79.1 Jordi BR, L'H, 29/01/2019 - 20:03

Entonces lo de Venezuela, sin elecciones, con muertos y altercados permanentes en la calle debe ser una guerra civil de las guerrillas opositoras por lo menos.
Vaya tela de comida de coco de Riverita y cía

#79.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 29/01/2019 - 21:55

Lo de Venezuela es un golpe de Madura, evidente. Y que puede acabar en guerra civil también. Eso no le quita nada a los golpistas catalanes del prusés. La comida de coco es la de Teleseparatismo día sí y día también.

#79.3 Tabarnés puro, Barcino, 29/01/2019 - 22:06

En Venezuela el chavismo practica el mismo asalto a las Leyes y los mismos puchetazos para perpetuarse en el poder que vosotros. Normal que os consideréis almas gemelas.
Hasta la CUP iba a celebrar con el sátrapa caribeño... Cataluña no iba a ser "la Dinamarca del Sur", sino la "Venezuela del mediterráneo"..!

#78 Purria de Tabarnia, Bcn, 29/01/2019 - 14:00

Té raó en Oriol,la prova és que sortin d' Espanya,ningú fa cas a la justicia pañola en les seves peticions d' extradició.
La prova del cotó de la falsedat del discurs imperant

#77 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/01/2019 - 13:59

Aixo del Virolai m´ha dixat com si m´hagues passat una manada de Tardás per sobre.

#76 SANDRETA, GIRONA, 29/01/2019 - 13:00

En aquesta plana sols doneu veu als separatistes, i asl pressos politics QUE ESTANT MOLT BE A PRESSO, MERESCUDAMENT?
Sou tant patéticas , que feu pena.
Aixó si no publiqueu res que no vagi al postre favor, toques vegades ho feu... pero aquest show aviat acabara, ambos les presos a 30 / 40 anys i el torres a judici.ADEU INDEPENDENCIA ADEU,

#76.1 Victor , Bcn, 29/01/2019 - 21:52

Trumbo, trumbete