Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2015. 18:05h.

Com es perd la nacionalitat espanyola?

Cal declarar la voluntat de conservar-la en el termini de tres anys

Com es perd la nacionalitat espanyola?

Una bandera espanyola, en una imatge d'arxiu

Els espanyols perdran la nacionalitat en el cas que "estiguin emancipats, resideixin a l'estranger i adquireixin voluntàriament una altra nacionalitat", segons informa Legalcity, un equip d'advocats especialitzat en Dret d'Estrangeria i Immigració, Penal, Civil i Laboral.

"Poden evitar aquesta pèrdua si en el termini de tres anys declaren la seva voluntat de conservar la seva nacionalitat. L'adquisició de la nacionalitat de països iberoamericans, Andorra, Filipines, Guinea Equatorial o Portugal no és suficient per produir per aquesta causa la pèrdua de la nacionalitat espanyola", afegeixen.

També en el cas que "els espanyols emancipats que tinguin una altra nacionalitat, resideixin habitualment a l'estranger i renunciïn voluntàriament a ella".
 
"En el cas d'espanyols que hagin nascut a l'estranger i siguin espanyols per haver nascut de pare o mare espanyol/a també nascut a l'estranger, perdran la nacionalitat espanyola si en el termini de tres anys des de l'emancipació o majoria d'edat no declaren la seva voluntat de conservar la nacionalitat espanyola", s'afegeix.

Els espanyols que no ho siguin d'origen (per exemple, els que han adquirit la nacionalitat espanyola per residència) perdran la nacionalitat espanyola si "després d'adquirir la nacionalitat espanyola utilitzen durant un termini de tres anys la nacionalitat a la qual hagin renunciat a l'adquirir l'espanyola".

"Quan entrin voluntàriament al servei de les armes o exerceixin un càrrec polític en un Estat estranger contra la prohibició expressa del govern. Quan una sentència declari que l'interessat va incórrer en falsedat, ocultació o frau en l'adquisició de la nacionalitat espanyola", conclouen.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#19 Kropotkin, Vic, 28/09/2015 - 12:17

La nacionalidad española se pierde comiendo carne de cabra... sobretodo si se trata de la cabra de la Legión... Jua, jua, jua, los del CNI no me prepararon para tanta risa.

#18 Casper, Bcn, 28/09/2015 - 01:15

¿Tres años?. Joder, pepe, pues nos tenemos que dar prisa.

#17 BEJOTA, bcn, 27/09/2015 - 08:57

Total, que s'ha anat en orris el principal argument de la por...
Doncs ja no tinc por
VISCA CATALUNYA LLIURE!!!
//*//

#16 markesd, valencia, 27/09/2015 - 08:52

Es que esos paises de arriba tendran tratados de doble nacionalidad. Cataluña no.

Me parece un corta y pega, no explican nada.

Los catalanes no perderan su naciionalidad, porque sera catalana. Los españoles residentes en cataluña podran perderla en 3 años, si a si lo quieren..

#15 Calimero, Barcelona, 27/09/2015 - 06:39

En definitiva hoy votanrán un grupo de personas que piden la independencia,que quieren dejar de ser españoles y el supuesto día que lo consigan ir a hacer cola en la "embajada española" para recuperar la nacionalidad española jaja ja