Publicitat
Política · 26 de Maig de 2015. 09:29h.

Comencen els retrets a ERC

Mas culpa als republicans de la victòria de Colau per “la divisió del vot sobiranista”

Comencen els retrets a ERC

Mas i Junqueras, en la conferència del president d'ERC, el 2 de desembre

El president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha assegurat que “hi haurà eleccions el 27-S”, però tot seguit ho ha supeditat a que ERC acompleixi els acords signats amb CiU. “Es manté la data perquè estic convençut que els pactes es compliran”, ha afirmat.

"No tinc perquè dubtar del 27-S, perquè és una data subjecte a uns pactes globals que pressuposo que també es compliran”, ha indicat, a més d’advertir als republicans que "si hi ha alteració dels pactes, ho denunciarem”. Mas ha recordat que hi ha un pacte “per escrit” amb ERC per facilitar l’entesa a les institucions locals.

"Això està escrit. Pressuposo que això es complirà. No tindria sentit que tinguésim el full de ruta i no asseguréssim que el màxim de les institucions locals estiguessin en aquesta línia”, ha deixat clar. També ha retret a ERC l’absència de llista única sobiranista, fet que al seu parer ha provocat la victòria de Colau.

"La divisió del vot sobiranista Barcelona ha portat a que l'alcaldessa sigui una persona que no serà de CiU o ERC, i serà una persona d'una formació que no té ni data per decidir si s'hi suma al full de ruta sobiranista”, ha lamentat. "BCN en Comú no s'ha mullat mai, quan se'ls ha preguntat pel tema sobiranista han tirat pilotes fora”, ha criticat.

Mas ha assenyalat que ”vaig fer un advertiment a ERC perquè després d'haver signat aquests acords, els republicans catalans eren molt laxes en el compliment de l'acord de l'estabilitat parlamentària”. “ERC no va voler de cap manera llistes conjuntes pel 27-S, i si hem d'anar per separat nosaltres anirem a guanyar”, ha sentenciat.

Mas, a Catalunya Ràdio

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#22 Macarella, Balaguer, 04/06/2015 - 12:32

A Balaguer pacte erc psc cup independents per fer fora l'actual alcalde i llista més votada de CIU. Als consells comarcals de la noguera i segarra, pacte erc psoe icv cup per fer fora CIU, llista més votada. Aquesta gentussa només vol cadires! Tripartits 3.0 arreu!!!

#21 BEJOTA, BCN, 26/05/2015 - 15:32

E.EUROPEES.Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més",

24-M :1. 398. 099 VOTS ENTRE CIU , ERC I CUP TOT I 8 PUNTS MÉS DE PARTICIPACIÓ.

#20 manel vila, BARCELONA, 26/05/2015 - 14:51

Doncs conec força gent que per l'acord de ERC amb MES i Ciutat OBERTA que ha votat Alfred Bosch i sino hagues votat Barcelona en Comu...

#19 zenaida, Barcelona, 26/05/2015 - 14:11

Este hombre no tiene conocimiento...o se cree q los demás no lo tenemos...pero sus actitudes y decisiones irresponsables cantan!!!
Erc es como es y tiene su " clientela" conforme al " producto" que vende y la Colau y sus diversas opciones, venden " revolución" extrema, rompedora, se juega con fuego

#19.1 ambaixadorCAT, UK, 26/05/2015 - 14:31

en política la clientela no és fixa (o no hauria de ser-ho) i les decisions d'un partit afecten el conjunt d'una ideologia i altres partits. Al final és un joc de suma 0 en el total, però no en els clusters de partits que comparteixen ideologia, i en aquest cas ha pujat el sobiranisme i l'esquerra.

#19.2 José Quinta, LH, Cataluña, España, 26/05/2015 - 15:53

Colau dice "estar a favor del derecho a decidir" ... tal y como Pablo Iglesias dice. O sea: lo dice para quedar bien y no aparecer alineados con el PP. Pero no es lo mismo soberanismo catalanista que "Podemista". En otras palabras: el "procés" se ha "españolizado".

#19.3 ambaixadorCAT, UK, 26/05/2015 - 16:49

és que Podemos (i Colau) no es poden comptar com a independentisites ni com a unionistes. La conclusió en l'eix sobiranista és aquesta:
ERC CiU CUP = 1.400.775 vots
PP Cs = 466.140 vots

#19.4 José Quinta, LH, Cataluña, España, 26/05/2015 - 20:09

Exactly, ambaxaidor: y con eso nos vale a los Constitucionalistas. Os han robado la iniciativa en el relato de la crisis. Teníais que ganar y por mucho, y con tres bandos, ya no es posible. Y os he concedido el conteo que has hecho, por no ser malo.

#18 Viejo Caminante, Barcino, 26/05/2015 - 14:06

Están evolucionando, desplazan el culpable de todos los males desde el resto de España a la plaza Sant Jordi.