Publicitat
Política · 5 de Maig de 2016. 10:07h.

Comencen les rebaixes

Mas admet ara que la independència requereix "un acord amb l'Estat" i que perilla l'euro

Comencen les rebaixes

Una reunió de CDC

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a Els Matins de TV3, ha reconegut per primera vegada la impossibilitat de seguir fil per randa el full de ruta de Junts pel Sí i ha deixat clar que la independència s’hauria de pactar amb l’Estat perquè en cas contrari “està en perill l’euro”.

Mas ha reivindicat que “el referèndum és la via normal entre gent madura i democràtica”. "L'opció bona és el referèndum a l'escocesa perquè és la que convé”, ha insistit, a més de preguntar en aquest sentit “com ho fem, si no passem del 50% dels vots?”. "Per arribar fins al final necesitem una majoria de vots que no tenim", ha indicat.

“Cal una majoria de vots, no només la majoria absoluta al Parlament. S’ha de passar una pantalla democràtica”, ha defensat, a més de justificar que “això ja ho deia la CUP” la nit electoral del 27-S. També ha deixat clar que “el model és Escòcia, no Kosovo, i Puigdemont sempre posa el model d’Escòcia”.

“Hi ha unes normes de joc que hem de complir. Si el que es tracta és d’anar totalment per lliure i passar de tothom, no farem bé el que hem de fer. Ja sé que hi ha veus que s’expressen en aquest sentit, de qualsevol manera. Però hi ha moltes altres que no. I això ha de ser un procés reconegut per la comunitat internacional i per la UE”, ha argumentat. Mas ha evitat parlar de “desobediència” i ha matisat que si no hi ha acord “hi ha un punt de gran tensió”.

L’expresident català ha advertit “que Catalunya sigui independent requereix un acord amb l’Estat espanyol i amb les institucions europees. Si no hi hagués acord està en perill l’euro”. “El propietari del deute públic català és Espanya, el deute espanyol pertany a molts actors internacionals”, ha recordat, a més de sentenciar que “si Catalunya esdevé un estat independent caldrà un acord amb la UE perquè qui mana és el propietari del deute”.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#58 Luis Ribot, Barcelona, 09/05/2016 - 14:52

El empresariado catalán ya les están empezando a poner en su sitio.
Está claro que las empresas no quieren independizarse ni de España, ni de la UE.
independencia... pero de los independentistas.
Echemos a estos mantas antes de que echen a nuestras empresas.

#57 josepicot, Barcelona, 06/05/2016 - 10:39

Normal qui paga mana.

#56 fan de Reyes, Viladecans, 06/05/2016 - 10:22

Juro que mi Eduardo Reyes no sabía nada de la mentira. Déjenle que continue disfrutando de sus cuatro años en el Parlament. Por lo menos ahora come caliente.

#56.1 pepelín, Barcelona, 06/05/2016 - 18:51

No te preocupes, eso no pasará. Hacerlo sería como quitar los payasos de un circo.

#55 BARTO, Barna, 06/05/2016 - 09:21

Mas ara et tires enrerra...? Amb la que has liat...? Que passa que les enquestes et demostran que has portat a CDC a la miseria i que le procés es una mentida. Mas, si us plau plega de la politica.

#54 Gregari, VNG, 06/05/2016 - 08:42

El sol fet de plantejar la independència i de fer-li creure a les masses, ja demostra que no sap el que fa. Fora senyor irresponsable! i esperem que sigui jutjat i condemnat ben aviat.