Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2020. 09:39h.

Comín crida a la "confrontació" des de Brussel·les

"La gent que no la vol ha de reconèixer que renuncia a la independència"

Comín crida a la "confrontació" des de Brussel·les

L'eurodiputat de JxCat Toni Comín reivindica que la "confrontació" amb l'estat espanyol és "imprescindible" per a "l'èxit" de la taula de diàleg. "Respecto molt la gent que diu que no vol confrontació, però han de ser honestos i reconèixer que el que estan dient és que renuncien a la independència", ha assegurat des de Brussel·les.

L'exconseller considera en una entrevista a l'ANC que el "fracàs" de la taula de diàleg és ara per ara un "fet". "Anar a una taula en què un pot decidir-ho tot i l'altre res no té cap sentit. Si no s'equilibren les posicions entre les dues parts, millor que no hi hagi cap negociació perquè és una pèrdua de temps", subratlla.

Comín considera "imprescindible" l'amnistia per acabar amb la "repressió de manera rotunda" i la figura d'un mediador "independent i neutral". "Sense segons quines garanties no té sentit obrir un diàleg que no és un diàleg si la relació és tan desequilibrada", apunta.

L'eurodiputat considera que la suspensió del tercer grau als presos independentistes és una "dinamita important" al procés de diàleg amb l'Estat. "Ara tothom té unes expectatives molt més baixes que fa una setmana", diu Comín, que apunta que ell ja tenia "unes expectatives molt baixes" abans.

"Ens vam equivocar en aquesta taula no posant condicions prèvies i no negociant-la tot l'independentisme abans de la investidura. Per què no vam fer una plataforma de negociació i vam posar unes condiciones per a la investidura molt més exigents?", afirma l'eurodiputat de JxCat, que aposta per "tornar a la casella de sortida".

"Hem de tornar a explicar al PSOE que si vol els vots de l'independentisme, haurà de posar fets i no promeses", destaca. En aquest sentit, considera que "les expectatives sobre la voluntat de negociar de Sánchez han baixat dràsticament".

"Una altra cosa és que hi hagi un miracle que obligui el PSOE a entendre que l'alternativa a la negociació és el col·lapse democràtic de l'estat espanyol", diu Comín, que avisa els socialistes que no negociar el dret d'autodeterminació els "arrossegarà al precipici autoritari". "L'Estat només té dues opcions: negociar o reprimir. No pot ser una democràcia i un estat de dret sense negociar el dret d'autodeterminació de Catalunya", conclou.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#63 Arnau, Manresa, 03/08/2020 - 11:48

Traducció en llengua castellana: "Id vosotros, que a mi me da la risa".

#62 Jesús, Barcelona, 01/08/2020 - 13:54

Histrionic, oportunista i resentit apart de covard.

#61 David, FOLGUEROLES, 01/08/2020 - 12:35

Pues miren ustedes, yo en este caso estoy a favor de la pena de muerte.

#60 Sergi, bcn, 01/08/2020 - 09:08

Rajoy no t tenemos miedo decía el Comino, al día siguiente huia como una rata

#58 Íñigo, Palma, 31/07/2020 - 23:10

Venga valiente lidera la confrontación, y a ver cuántos fanáticos te siguen, te propongo que entres por la junquera y os hagáis con el control del territorio. Menos decir y más hacer, si tan oprimidos y maltratados estáis, si esto es peor que China y no se respetan los derechos humanos, a que esperáis, que teméis perder, venga valientes!!!