Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2018. 18:25h.

Comín demana la "desfranquistització" d'Espanya

L'exconseller diu que el Suprem i el TC són "armes de guerra d'un combat contra Catalunya"

Comín demana la "desfranquistització" d'Espanya

L'exconseller de Salut, Toni Comín, ha demanat un procés de "desfranquistització" per a Espanya. Ho ha exposat a través d'un fil de Twitter on ha fet un resum de la seva intervenció a la conferència anual de l'Institute for Cultural Diplomacy a Berlin on va exposar "les causes del conflicte polític que vivim avui a Catalunya".

Comín diu que "el problema no és si Catalunya es fixa en la 'via eslovena' o segueix aspirant a la 'via escocesa'". "El problema és que Espanya no hagi estat capaç de seguir la 'via alemanya': el procés de desnazificació que va seguir Alemanya un cop acabat el nazisme", conclou.

"Si Alemanya -apunta- avui és una veritable democràcia, tot i venir d'un règim totalitari, és perquè van expulsar tot vestigi de nazisme de la judicatura, de l'exèrcit, del sistema educatiu, dels mitjans de comunicació, i perquè els nazis no van redactar cap article de la nova Constitució".

L'exconseller apunta en aquest sentit que "Espanya, en canvi, 40 anys després de la transició, encara té pendent un veritable procés de 'desfranquistització', tant d'alguns dels aparells més importants de l'Estat, com de la cultura política d'una bona part dels seus ciutadans. Avui som víctimes d'una transició inacabada".

"Només així -diu- s'explica que l'Estat estigui disposat a sacrificar els drets civils i polítics més elementals a l'altar d'aquesta religió franquista i sinistra que és la defensa de la unitat de la Pàtria. I que el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional es vegin a si mateixos no com a àrbitres imparcials i com defensors dels drets fonamentals, sinó com a armes de guerra d'un combat contra Catalunya, per defensar a tota costa la integritat territorial de l'Estat".

També ha explicat que la sentència del TC del 2010 sobre l'Estatut "pot ser llegida, tècnicament, com un 'cop d'Estat'". "Igual que l'aplicació extensiva de l'article 155 aprovada pel Senat l'octubre del 2017, entre d'altres abusos de dret", afegeix.

Finalment, Toni Comín assenyala que "si durant el segle XX, la dreta espanyola promovia cops d'estat militars per carregar-se el sistema democràtic i atropellar els drets fonamentals, ara, en ple segle XX ha trobat una manera més subtil i dissimulada de fer el mateix: fer-ho a través dels (seus) jutges".

"Però ja sigui a través dels militars (segle XX), o a través dels jutges (segle XXI), el propòsit segueix sent el mateix: impedir el normal desenvolupament de l'Estat espanyol com una democràcia homologable a la resta d democràcies europees", conclou.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#49 pepe, andorra, 17/12/2018 - 14:31

habria q ver q dice el lumbreras este si Cataluña fuese indepe y el Valle de Aran quisiera separarse y Barcelona igual. La integridad territorial es algo q defienden todos los tribunales de todas las naciones en el mundo, aunque segun esta teoria, la culpa dela guerra de Biafra, es q eran franquistas. Ademas de pesao, ignorante y manipulador.

#48 antifaz, Barcelona, 17/12/2018 - 11:07

Lo que daría por tenerlo en mis manos.

#47 botifler1914, Sinitaca, 17/12/2018 - 10:58

Que porculero que eres!

#46 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 17/12/2018 - 01:35

Yo pido la defranskensteinización de la política en Cataluña, donde se juntan los miembros más podridos de cada casa para formar un pseudogobierno frankestein que, al igual que sus primos los zombies, sólo es capaz de pensar en una sola cosa, la única capaz de generarle impulso motriz, sea un jugoso cerebro o la independencia

#45 Barretina a rosca, Black hole, 16/12/2018 - 20:21

A quién hay que "descarlistar" es a vosotros los indepes.

Recordemos esas banderas carlistas ondeando en los ayuntamientos de la Cataluña profunda junto con la bandera franquista hasta casi los años setenta.

!Carlistas y franquistas caimanes de la misma poza!

Todos los nacionalismos son iguales, !cuestión de tiempo!.