Política · 8 de Febrer de 2019. 19:25h.

Comín diu que l'Estat espanyol “se salta la Constitució”

“Espanya no va fer la Transició”

L'exconseller de Salut, Toni Comín, ha afirmat que l'Estat espanyol “se salta la Constitució” perquè “s'està interpretant de forma fraudulenta des de fa massa temps”. “Se salta la Constitució espanyola i el Codi Penal per protegir la unitat d'Espanya”, ha assegurat aquest divendres en una entrevista al programa de TV3 'Tot es mou'.

Comín ha sentenciat que “Espanya no va fer la Transició” i “no ha superat el franquisme”. L'exconseller ha considerat que la manifestació d'aquest diumenge a Madrid constata que “una part molt important de la societat espanyola segueix ancorada en una cultura política franquista”.

“La cultura política franquista es podria resumir amb la idea en què la unitat d'Espanya és el bé superior, que la unitat d'Espanya està per sobre de les regles de la democràcia, que la unitat d'Espanya està per sobre dels drets civils, dels drets humans, dels drets polítics; i això es franquisme”, ha manifestat.

Respecte el judici de l'1-O, Comín ha assenyalat que és una “oportunitat” per “tornar a posar el focus de l'opinió pública europea, dels actors polítics europeus sobre el conflicte de Catalunya”, alhora que ha explicat que el Consell per la República compararà la sentència del Tribunal Suprem amb la sentencia del tribunal de Schleswig-Holstein per demostrar un “abús del dret penal espanyol”.

Toni Comín
Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#30 Neferu, Barcelona, 10/02/2019 - 12:49

Jajajajaja Acusa al gobierno de¡¡¡ "saltarse la Constitución"!!! Y lo que vosotros hicisteis en el parlament los días 6 y 7 de Setiembre y el el i y 27 de Octubre de 2017 ¿Qué fue? Vale, no me acordaba de que vosotros os la podéis saltar cuando queráis sin que sea delito, ¡Qué rufianes estáis hechos,XD!!!

#29 El Sifoner, Castelló, 09/02/2019 - 16:26

(..Comín dice que el Estado español “se salta la Constitución”..)
Nooo sr Comín, podría a ver sucedido así, pero afortunadamente se impidió, durante un tiempo el gobierno de la CCAA catalana y parte de su parlamento, como parte del estado español, intentaron saltarse la CE., pero por medio de esta misma CE. se pudo restablecer (155).

#28 Galba, Barcelona, 09/02/2019 - 13:53

Per Comin i la seva colla el "be suprem" (aixi ho va dir Torra) es la República, i per tant está justificat pasar-se pel folra la voluntat de mes de la mitat de catalans, l'estatut i la constitució. Franquisme pur.

#27 Galba, Barcelona, 09/02/2019 - 13:23

Aquest paio és ruc.

#26 Pregunta, Capetown del Llobregat, 09/02/2019 - 12:26

Expressió, am S doble, mai he entès com els "polítics" per anomenar-los d'alguna manera ho pronuncíen "expresió", derivat de PRESSIÓ, talment com impressió, algú els hauría d'explicar la diferència entre la S i la SS.