Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2019. 12:26h.

Comín es queda sol

Amb la seva proposta de sacrificar la feina per la independència

Comín es queda sol

Toni Comín s'ha quedat sol amb la crida que va fer el passat dimecres al sobiranisme de sacrificar la feina per la independència. Aquell dia la proposta va ser refusada per la consellera d'Empresa, Àngels Chacón; pel president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell; i pel president de Foment, Josep Sánchez Llibre. A aquestes crítiques avui s'hi han sumat l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i el portaveu d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián.

Mas ha dit que "estic en contra d'aquestes posicions" i en una entrevista a Aquí Cuní ha remarcat que jo no vull que el preu del que estic intentat sigui ensorrar la meva economia". "Jo no vull que la gent perdi el lloc de treball perquè si jo he defensat el procés sobiranista, és perquè considero que amb una Catalunya independent, en el marc europeu, podríem arribar a tenir un país on l'atur no fos una preocupació", ha exposat.

Rufián s'ha mostrat "molt reticent a plantejaments de quant pitjor, millor" i en una entrevista a Els matins ha comparat el plantejament de Comín amb el lema "Espanya ens roba", que ha qualificat de "nefast". "A mi no em roba una senyora de Lavapiés, sinó que em roba Bárcenas, Rato i Pujol en el seu moment", ha afegit.

La titular d'Economia va ser la primera a reaccionar al plantejament de l'exconseller i en declaracions a TV3 va recordar que "fer empresa és fer país i ens hem de posar al cap que estem en un context global. No entenc de boicots". "Si perjudiquem l'economia de l'Estat espanyol, ens perjudiquem a nosaltres", va argumentar.

Canadell va qüestionar "una aturada de país sense tenir clar un objectiu i què hi ha després". "Per a nosaltres no és que no sigui una bona idea, sinó que pot ser un drama. Hem de ser conscients que darrere de les empreses hi ha empresaris, però també treballadors", va subratllar en declaracions a la televisió pública.

Finalment, Sánchez Llibre va manifestar que "estem radicalment en contra d'una aturada de país tant si és d'un dia, d'un minut o deu". "Nosaltres estem per l'increment de l'activitat econòmica de Catalunya", ha defensat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Valenti , Barcelona, 13/10/2019 - 18:52

Es millor callar i pasar per ruc que obrir la boca i confirmar las suspites.

#19 Maria Lluusa, Barcelona, 13/10/2019 - 12:01

A mi ni me agradaria que econòmicament anessin malament pero espanya no tindria gaires ganes de que estiguem a dins i nosaltres es referien en seguida per aixo som mes rics que'lls

#19.1 Galba, Bcn, 13/10/2019 - 18:53

I sabem mes gramática.

#18 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAR que NO VOTARA EL 10-N , SI PERDEU LA FEINA NINGU UNS DONARA RES NINGU HUS AJUDARA I TAMPOC TINDREU LA INDEPENDENCIA NI C, 13/10/2019 - 02:00

JO diria els catalans NO LI FEU CAS AL JUDAS DE COMÍN , Fac il ja que no val la PENA PARDRE LA FEINA FACIL . Per que pasaria una cosa NO TINDRIU FEINA NI IN DEPENDENCIA Seria un sacrifici ben inutil . SER CATALÀ I CREURA EN ELS POLITICS ES SER IDIOTA I TONTO .Els nomes pensen els no pas en nosaltres la gent quels vota

#17 Mesetario, Meseta, 12/10/2019 - 00:52

Mas... : "...con una Cataluña independiente, en el marco europeo, podríamos llegar a tener un país donde el paro no fuera una preocupación"

Cambia de camello. La cuestión no es si Cataluña indepe estaría en la UE. Es si estaría en la ONU. Y solo estar?a en la ONU si el presi de la MONOLINGÜE República francesa es bobo (ver mapa del tiem

#16 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 12/10/2019 - 00:48

A ver, que no le habeis entendido al pobre Toni Comin. Él, lo que en realidad quería es que la gente siguiera trabajando y sufragando el Consell de la República, una suerte de tar-jetas black para los Jetas de Puigdement y su panda, pero como el invento no acaba de cuajar por falta de masa crítica de imbecilidad o algo así, pues ... todo a la m...!