Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2019. 09:37h.

Comín insta els catalans a "perdre la feina"

L'exconseller demana sacrificis personals per la independència des de Waterloo

Comín insta els catalans a "perdre la feina"

L'exconseller Toni Comín, en una entrevista a El Periódico, insta els catalans a perdre la feina i sacrificar el seu benestar personal per la independència. Comín també es mostra partidari de boicotejar l'economia de l'Estat espanyol, al qual es refereix com "l'enemic".

"La carta de la mobilització ciutadana que només apunta al desgast reputació, moral, de l'Estat, s'ha de seguir fent servir, però en si mateixa no és suficient. S'ha d'anar a una carta que busqui no només el desgast reputació, institucional i polític de l'Estat, sinó que busqui també un desgast material i econòmic", indica.

"Hi ha un exemple molt clar que es diu consum estratègic. Catalunya segueix sent una de les locomotores econòmiques d'Espanya. Si la locomotora s'atura, l'economia espanyola té problemes. S'ha de treballar també sobre aquest escenari. S'ha d'usar aquesta arma , important i poderosa, al servei del nostre projecte polític", afegeix.

"Un procés sostingut de mobilitzacions. Un tipus de mobilització nou, sostingut, intens, que vagi al desgast material de l'Estat. Que té costos per a la gent de Catalunya. Si el líder del socialisme espanyol està en les antípodes del britànic, no farem la independència votant i prou", argumenta.

"-Quins costos?", li pregunta el periodista.

"-Costos econòmics. No penals", respon Comín.

-¿Laborals?

-Per exemple.

-¿Perdre la feina?

-Per exemple.

-¿Veure baixar el nivell de vida?

-Els autònoms no el perdran ... El que ha de decidir la gent que vol la independència de Catalunya és si reconeixem la realitat per dura que sigui, per injusta que sigui. El que estic dient és desitjable? No. És just? Per res. Però el preu de la independència no ho posem els catalans, el posa l'Estat. Si considerem que la república catalana és la condició d'una ciutadania plena, que no ets lliure si no ets plenament ciutadà, la pregunta -injusta i desagradable, però inevitable- és quin preu estem disposats a pagar per la nostra llibertat.

La gent té dret a no cooperar amb aquell que considera que t'està negant la llibertat. Hi ha una manera de no cooperar que és no contractar a les seves empreses, aturar el teixit productiu cadascú des de la seva acció individual, responsable ...

-Però això tindria uns costos, i quan PIMEC truqui a la consellera queixant-se que els estan perjudicant, ¿quina resposta els donarà?

-La resposta que els donarà és que si hi ha un milió de persones que un dia s'aixequen al matí i no volen anar a treballar, ella no té cap instrument, ni l'Estat, per obligar aquesta persona a anar a treballar.

-Però hi ha un milió de persones disposades a no anar a treballar, per aconseguir la independència?

-No ho sé.

-I jugar-se la feina?

-No ho sé. Aquest és el debat, aquest hauria de ser el tema de la gran conversa que té l'independentisme.

-Vostè ho faria?

-La gent s'ha de preguntar quin preu estan disposats a pagar, si consideren que no són lliures a l'Estat. Quin preu estan disposats a pagar per la seva llibertat i la dels seus fills.

-I el preu pot ser perdre la feina ...

-Un atur llarg pot ser que tingui riscos grans en termes materials per a la gent. La gent té dret a no cooperar. És un principi bàsic de la desobediència civil i la lluita no violenta. No tinc per què cooperar amb el meu enemic o el meu adversari.

Publicitat
Publicitat

145 Comentaris

Publicitat
#132 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAR que NO VOTARA EL 10-N , SABEU LA PUTADA ES PERDRE LA FEINA I ASOBRE NO TENIR INDEPENDENCIA PER QUÈ NO LA TINDREU PA EN, 13/10/2019 - 02:20

LA PUTADA DE PERDRE LA FEINA dels Catalans con vol EL JUDAS I TRAÏDOR COMÍN ,, És que depres NO TINDRIEN NI FEINA NI INDEPENDENCIA y encara PITJOR Despres tampoc tindrien casa .Sense FEINA I SENSE CASA ..Cal dir una cosa ES FACIL DE PERDRE LA FEINA AVUI LO DIFICI ES TORNAR-LA A TROBAR Algu u tenia que dir ..

#131 Sulibeyo, Barcelona, 11/10/2019 - 21:49

A " este" se le suben los estrógenos. Debe tener la regla.

#130 Resistencia , Flors i violes , 10/10/2019 - 15:45

Muy recomendable el artículo sobre el tema de Miquel Giménez en Vox Populi, "El gandul".

#130.1 Sergi Sergio, Barcelona, 10/10/2019 - 19:28

El gandul y tambien el trepa profesional, cuando el PSC mandaba el era socialista, los vientos giraron hacia ERC y el se hizo de ERC, luego fueron hacia Junts x Cat y hay estaba el, se hizo de Junts x Cat, este trepa no solo es un vago y un gandul es un jeta monumental.

#129 Tontolhaba, Bcn, 10/10/2019 - 14:39

Comino: vete a la mierda. A ti quien te paga?

#128 Jorge Español, Zaragoza, 10/10/2019 - 13:28

Parece mentira pero este tipejo tiene la solución. Los separatistas abandonan sus empleos que son ocupados por españoles. Esto acaba con el paro lo cual reactiva la economía española. España avanza y los fachaprocés se arruínan y acaban pirándose a otro país. Lástima que esto no es posible porque la mayoría de los separatistas están jubilad